#Uitvoering / Partnercontent

Een tuinpoort uitzoeken: welke tuinpoort moet ik kiezen?

Er zijn tuinpoorten in allerlei soorten en maten. Je hebt de standaard modellen van de bouwmarkt, maar natuurlijk zijn er veel meer (en betere) opties. Ga je op zoek naar tuinpoorten, dan kun je weleens wat in de war raken van zoveel keuze. Welke tuinpoort moet ik nu eigenlijk kiezen?

Kijk naar het hek

Vaak zit een tuinpoort in een hek of schutting. Dus als eerste kijk je naar het hek waar de tuinpoort in komt. Welk materiaal is gebruikt? Vind je het mooi om de tuinpoort in hetzelfde materiaal uit te voeren? Of wil je juist een tuinpoort van ander materiaal? Je kunt bijvoorbeeld een mooie metalen tuinpoort kopen, omdat die in vrijwel elk soort hek of schutting kan worden geplaatst.

De afmetingen van de tuinpoort

Naast het materiaal van het hek waarin de tuinpoort wordt gemonteerd, let je ook op de afmetingen. Veel poorten hebben standaard afmetingen. Is jouw poort nét even anders, dan zoek je dus een maatproduct. Bij MTHekwerken.nl zijn alle poorten in heel veel verschillende maatvoeringen te krijgen. Zo is er eigenlijk altijd wel een poort die past in de opening die je hebt.

Welke stijl zoek je?

Je kunt ook een tuinpoort zoeken die tussen twee muren komt. Of je zoekt een tuinpoort voor een speciale afsluiting van een terrein. Je let dan extra goed op de stijl en uitstraling van de poort. Een houten poort is vriendelijk, maar is bijvoorbeeld niet erg veilig tegen inbrekers. Een metalen poort met kleine openingen is strak en modern. Een poort met spijlen ziet er eerder waarschuwend uit: hij werkt heel goed om inbrekers en ongewenste indringers tegen te houden. Zo heeft elke tuinpoort zijn eigen uitstraling en functie.

De functie van de tuinpoort

Denk bij het aanschaffen van een nieuwe tuinpoort ook na over de functie. Een tuinpoort die alleen je achtertuin afsluit, is minder belangrijk dan een tuinpoort die een bedrijfsterrein afsluit. En is de tuinpoort alleen bedoeld voor voetgangers en fietsers? Of zoek je juist een dubbele tuinpoort waar je ook met de auto doorheen kan? Ook hierin zijn diverse opties te vinden.

Tot slot… het slot

Het slot van de tuinpoort is erg belangrijk. Het is daarom jammer dat veel mensen dit vergeten. Het slot van de tuinpoort kun je uitgebreid kiezen. Wil je bijvoorbeeld een tuinpoort met een handgreep? Of zoek je een kindveilige poort met een draaiknop? Je kunt ook kiezen voor een tuinpoort die elektronisch bediend wordt. Dat is extra handig als je er met de auto doorheen wilt. Een elektronisch slot heeft echter ook zijn nadelen: het kan bijvoorbeeld in veel gevallen eenvoudig gekraakt worden als er een universele afstandbediening gebruikt kan worden.

Een tuinpoort uitzoeken is best lastig. Er zijn heel veel keuzes die je moet maken. Volg je de stappen die hierboven zijn beschreven, dan kom je uiteindelijk bij de poort van je dromen. Een poort die er mooi uitziet, maar ook goed past bij zijn functie. Zo heb jij de ideale tuinpoort gevonden voor je tuin.

Dit artikel is partnercontent van MT Hekwerken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.