#Uitvoering

Eendaagse training Daglicht & Veiligheid

Dakvenstermeesters Montage Keurmerk komt met de training Daglicht & Veiligheid. In deze eendaagse theorie- en praktijktraining worden kennis en praktische vaardigheid verworven in het veilig werken tijdens het verwerken van daglichtproducten in het hellende en platte dak.

Hierbij valt te denken aan het plaatsen van dakramen, dakkapellen en lichtstraten of lichtkoepels. Een monteur loopt hierbij continu gevaar door verschillende werkzaamheden. Tijdens de montage wordt regelmatig gebruik gemaakt van trapjes, ladders, valbeveiliging en wordt er buiten het dakvlak gewerkt.

Valgevaar

Valgevaar is een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Op een werkplek waar het gevaar bestaat om 2,50 meter of meer te vallen, is in ieder geval sprake van valgevaar. Dit betekent dat er sprake is van een verhoogd risico dat zelfs fatale gevolgen kan hebben. Maar ook onder de 2,50 meter moeten de juiste voorzorgsmaatregelen worden getroffen. De training Daglicht & Veiligheid is gebaseerd op de Arbo artikelen 3.16 en 7.23 alsmede op de diverse A bladen van Volandis (voorheen Arbouw).

Inhoud training

Tijdens de training leren de deelnemers alles over:

  • Valgevaar
  • Wet- en regelgeving omtrent veiligheid
  • Trappen en ladders
  • Rolsteigers
  • Valbeveiligingssystemen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Uitvoering in de praktijk

Keurmerk Dakvenstermeesters

Begin 2017 heeft Dakvenstermeesters een merkonafhankelijk keurmerk voor de inbouw en aansluiting van dakramen, daglichtproducten, dakkapellen en lichtkoepels in het hellend- en platte dak op basis van isolatiewaarde behoudend en luchtdicht bouwen geïntroduceerd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.