Partnercontent
#Uitvoering

Eenvoudig houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met Creon verdiept profiel

Ben je voornemens om een houten kozijn te vervangen door een Creon verdiept kunststof kozijn profiel? Het kan zijn dat je nog wat vragen hebt. Wat het voordeel is van een kunststof kozijn bijvoorbeeld. Wat zijn de verschillen met een normaal kozijn? Lees hier alles wat je moet weten over het Creon verdiept kunststof kozijn profiel.

Wat is een verdiept kozijnprofiel?

Een kozijn van een Nederlandse woning is over het algemeen vrij breed. Dit heeft automatisch ook gevolgen voor de plaats van het raam in het kozijn. Het glas wordt namelijk wat naar achteren in het kozijn geplaatst. En dat is dus de reden dat je een Creon verdiept kunststof kozijn profiel kunt krijgen. Er bestaan ook kozijnen met een vlak profiel. Deze vind je voornamelijk terug in kantoorgebouwen. Of in panden waar voorheen een aluminium kozijn heeft gezeten. Met een vlak kozijn krijgt de gevel een strak, vierkant en industrieel aanzicht. Met een Creon verdiept kunststof kozijn profiel geef je de woning een luxe en meer persoonlijk aangezicht.

Een groot aanbod uit kunststof kozijnen

Behalve dat kunststof kozijnen goed isoleren en gemakkelijk in onderhoud zijn, is er nog een voordeel. Je kunt alle kanten op als het gaat om de invulling van het model kozijnen dat je wilt hebben. Er is dan ook veel verkrijgbaar in het assortiment van het Creon verdiept kunststof kozijn profiel. Kies voor een vast kozijn of een kiep kozijn. Een combinatie van deze is uiteraard ook mogelijk. Of je nu op zoek bent naar een liggend kozijn, een staand kozijn of een kozijn met een bovenlicht, je kunt altijd een Creon verdiept kunststof kozijn profiel vinden dat bij je huis en je smaak past. Desgewenst kun je een monster toegestuurd krijgen, zodat je vooraf kunt zien hoe het profiel eruit ziet. Of bestel de kleurenwaaier om een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden op het gebied van kleur.

Waar let je op het installeren van een kunststof kozijn?

Er zijn verschillende manieren om een Creon verdiept kunststof kozijn profiel te installeren. Je kunt dit zelf doen, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als voorbereiding. Het verschil zit voornamelijk in het feit of je gebruik maakt van een aanslag en of het kozijn tegen de muur komt of tussen de muur. Daarnaast moet de maat van het kozijn op verschillende punten gemeten worden. Dit zijn in totaal zes meetpunten, waarbij ook de haakse afmetingen meegenomen worden in de berekening. In de tool van Creon kun je precies zien hoe je het Creon verdiept kunststof kozijn profiel moet opmeten, aan de hand van de meetinstructies. Let er bij het bestellen van het Creon verdiept kunststof kozijn profiel ook op dat je het montagemateriaal gelijktijdig bestelt. Voor het plaatsen van de verschillende soorten kozijnen is een handleiding beschikbaar. Daarin staat precies beschreven hoe je een kantelraam of een valraam kunt installeren. Hierin lees je ook hoe je de kozijnen het beste kunt onderhouden.

Mocht je nog vragen hebben over het opmeten of plaatsen van het kunststof kozijn neem dan gerust contact met Creon op. Dan weet je zeker dat je het juiste kozijn bestelt.

Dit artikel is partnercontent van Creon Kozijnen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.