#Uitvoering

Erkenningsregeling Funderingsherstel van kracht

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsherstel (KCAF) heeft de Erkenningsregeling Funderingsherstel gelanceerd. Die is per 1 mei van kracht.

Kundige en integere bedrijven zijn essentieel in effectief, efficiënt en duurzaam funderingsherstel, stelt het KCAF. Om deze kwaliteiten te waarborgen is de Erkenningsregeling Funderingsherstel gelanceerd. De regeling is per 1 mei 2017 in werking getreden. Aanleiding is de verwachte toename aan activiteiten op het gebied van funderingsherstel ten gevolge van het toekomstige Fonds Duurzaam Funderingsherstel.

Funderingsherstelbedrijven

Met de erkenningsregeling wordt een drietal bedrijfstakken (bureaus gespecialiseerd in funderingsonderzoek, procesbegeleiders en funderingsherstelbedrijven) de gelegenheid geboden om zich publiekelijk te conformeren aan de erkenningsvoorwaarden van het KCAF. Met het accepteren van deze voorwaarden en de plaatsing op de openbare erkenningslijst, geven bedrijven aan de (inspannings)verplichtingen te accepteren die leiden tot een zeker kwaliteitsniveau in de uitvoer van de werkzaamheden.

Scholing

Twee belangrijke voorwaarden voor plaatsing op de erkenningslijst zijn het instellen van een onafhankelijke klachtencommissie en het zorgdragen voor periodieke (bij)scholing. Daarnaast is een aantoonbare ervaring van ten minste twee jaar op het vakgebied noodzakelijk. Bedrijven die hier nog niet aan kunnen voldoen, kunnen voor maximaal deze duur als kandidaat-bedrijf op de lijst vermeld worden. Bij goed functioneren worden deze bedrijven vervolgens als definitief lid vermeld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.