#Uitvoering

Façades 2016 over kwaliteitsgevels

‘Façades 2016’ is uitgebracht. Een 140 pagina’s tellend boek met uiteenlopende bouwprojecten waarbij VMRG-bedrijven betrokken zijn geweest. De publicatie is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd.

Deze achtste uitgave staat in het teken van het VMRG-Keurmerk. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd. Een architect of professionele opdrachtgever kan nu ook eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk. Tot voor kort was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG-Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG-Keurmerk voor te schrijven. Deze richtlijnen worden naar verwachting op 1 juli 2016 geïmplementeerd in de Aanbestedingswet 2012.

Voor het eerst is het boek ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat er bij betrokken was. ‘Façades 2016’ in boekvorm is te bestellen via VMRG.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.