#Uitvoering

Finalisten pitchen voor de Isolatie Uitdaging

Slimme gevelisolatie waarmee woningen sneller, beter en goedkoper kunnen worden verduurzaamd. Dinsdag 25 juni is de finale van De Isolatie Uitdaging, een wedstrijd uitgeschreven door de woningcorporaties Mitros, Bo-ex en Portaal.

Vijf finalisten pitchen hun oplossing aan de jury onder leiding van Diederik Samsom. Op de website van De Isolatie Uitdaging lichten ze een tipje van de sluier op.

Finalist 1: EWS (VolkerWessels NieuwWonen)

“EWS systeem woonlasten neutraal renoveren. In één dag, industrieel te vervaardigen en no-regret. Onze oplossing houdt de woonlasten gelijk en verhoogt het comfort met een lambda-waarde van 0,017 Wm2K. De oplossing heeft een hoge luchtdichtheid en isoleert met minimale opbouwdikte. De oplossing staat toe dat de bestaande kozijnen behouden worden en biedt meerdere afwerk mogelijkheden. Er is geen bouwvergunning noodzakelijk.”

Finalist 2: Qavity (QBuild en Cauberg Huygen)

“Qavity is hét nieuwe concept voor het na-isoleren van de spouw. Door gebruik te maken van vacuümtechniek in de spouw kunnen we woningen snel en betaalbaar voorzien van hoogwaardige na-isolatie. Deze oplossing van Qbuild en Cauberg Huygen laat de binnenruimte ongemoeid en met minimaal ongemak voor bewoners.”

Finalist 3: Isoleren zonder gedoe (ISO simpel – elk® & caspar de haan)

“Woningen van buitenaf isoleren in slechts één dag. Zónder aanpassingen aan gevel, dak en interieur en zónder gedoe voor de bewoners. Zij hoeven er namelijk niet voor thuis te blijven. Wij maken het mogelijk! Daarvoor combineren we isolatiedekens uit de ruimtevaart met bewezen geveltechnieken én onze jarenlange ervaring.”

Finalist 4: Patchwork (CO2LLECTIEF – Hagemans, SW, Talen en Wits)

“Gipsplaat, PIR en vacuüm panelen. Inderdaad: die bestaan allang. Net zoals wij en de huizen waarin we wonen. Het is de kracht van samen: de manier waarop we techniek, mensen, kennis en ervaring bundelen tot een ongedachte oplossing. De grootste innovatie van Patchwork is de samenwerking. De grootste winnaars: de bewoners.”

Finalist 5: Isoleren met Nanotechnologie (Vesta Chemicals, Barozzi Group en Svenska Aerogel)

“Het verbeteren van de isolatie van uw huis door middel van pleisters en coatings met nanotechnologie. Dit op een veilige en milieuvriendelijke manier met behoud van de originele constructie. Nanotech inside® zorgt ervoor dat uw huis aangenaam warm is in de winter en koel in de zomer.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.