#Uitvoering

Finti-kozijn slimste renovatieproduct

Het houten Finti-renovatie- en nieuwbouwkozijn van timmerfabriek Westerveld & Nederlof is verkozen tot slimste renovatieproduct van 2013.

De verkiezing werd georganiseerd door Houtwereld. Andere genomineerden waren de Durodeen-kunststoftoepassingen van de firma Kreunen Kunststoffen en de Faay Prefab Dagkant van fabrikant Faay Vianen.

Het Finti-kozijn is samen met Finti by Finex Timber Solutions, verfproducenten PPG en Anker Stuy en Suselbeek Deurenfabriek ontwikkeld. Volgens de ontwikkelaars bezit het Finti renovatie- en nieuwbouwkozijn de laagste U-waarde in de markt. Zelfs de passiefhuisnorm wordt gehaald. Door het gebruik van hoogwaardige verfsystemen zou een onderhoudsinterval gelden van twee keer schilderen in 25 jaar. De basis wordt gevormd door foutvrij thermisch gemodificeerd PEFC-, FSC- en KOMO-gecertificeerd grenen- of vurenhout, dat is geoptimaliseerd tot het gepatenteerde product Finti. Enkele unieke eigenschappen van Finti zijn de vormstabiliteit, lage lambdawaarde van 0.099, duurzaamheidsklasse 1 of 2, milieuvriendelijkheid en volledige recyclebaarheid.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.