#Uitvoering

Funderingskist zonder schoren en kransen

De Hoop Pekso heeft de Superkist geïntroduceerd. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van EPS-funderingskisten, waarbij gebruiksgemak voor de verwerker voorop staat. Met de Superkist kan in korte tijd een fundering efficiënt en arbovriendelijk worden gerealiseerd.

De Superkist sluit naadloos aan op drukte in de bouw en het tekort aan ‘handjes’ door de toenemende groei in de bouwsector. De fundering is sneller te plaatsen door de slimme verwerkingsmethode met trekpennen. De Superkist is namelijk een schoor- én kransloze funderingskist. Na het plaatsen van de kisten en de korfwapening, worden trekpennen in de bovenzijde van de wanden van de bekisting aangebracht. Meer hoeft er niet te gebeuren.

Tijdwinst

Er komen geen beugels en houten regels aan te pas. Zelfs voor de hoeken en T-splitsingen is een oplossing voorhanden in de vorm van de Superbinder in combinatie met zandaanvulling. Materiaalgebruik wordt geminimaliseerd waardoor het aantal handelingen van het stellen tot aan het opleveren van de fundering sterk wordt teruggebracht. Bovendien is de Superkist een blijvende bekisting. De trekpennen hoeven na de betonstort niet verwijderd te worden. Dit alles levert een enorme tijdwinst op.

Toepassing

De Superkist is met name geschikt voor de woningbouw en lichte utiliteitsbouw. Met vijf breedtematen en een hoogtemaat van 500 mm, is het product passend voor bijna alle type woningen. Hoekelementen zijn standaard leverbaar. De Superkist wordt over de paalfundering geplaatst en voorzien van wapening. Het resultaat na het storten van het beton is een strakke, maatvaste betonbalk.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.