#Uitvoering

Garantie Certificaat Dakvenstermeesters

Monteurs die via het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk één of meerdere montagetrainingen met succes hebben gevolgd, ontvangen een persoonsgebonden pas en certificaat. Met ingang van oktober 2018 kunnen deze certificaathouders hun opdrachtgevers een Garantie Certificaat afgeven.

Het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk zet zich in voor kwaliteitsbewaking en verbetering op het gebied van de montage van daglichtproducten in het hellend of platte dak. Denk aan dakramen, daglichtsystemen en dakkapellen, maar net zo goed ook lichtstraten, dakserres en daktoetredingen. Monteurs worden getraind en geëxamineerd door SKH. Afhankelijk van de eisen waaraan een bedrijf voldoet, kan een deelnemer aan het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk voor zes groepen – daglicht in combinatie met hellend dak, plat dak, ruimtewinners, dakterras, solar en monument – een persoonsgebonden certificering behalen. Een logische aanvulling op de (CE-)certificaten van de producten.

Garantie Certificaat via app

Vanaf 1 oktober 2018 kunnen certificaathouders gebruik maken van een speciaal ontwikkelde applicatie. Daarmee kunnen zij de opdrachtgever een Garantie Certificaat geven. Via de online app moeten monteurs aantonen dat zowel de montage van het daglichtproduct als het product zelf voldoen aan het Bouwbesluit. Is aan alle punten voldaan, dan genereert de app een Garantie Certificaat voorzien van een uniek registratienummer. Die wordt automatisch verstuurd naar de opdrachtgever, monteur en Dakvenstermeersters Montage Keurmerk. Inclusief compleet rapport met onder andere foto’s van de montage.

Het garantiecertificaat geeft de opdrachtgever 10 jaar garantie op zowel de montage als het product.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.