#Uitvoering

Gebundelde kennis dakisolatie in brochure

De weg naar een duurzame en energiezuinige woning is niet standaard te omschrijven, iedere woning heeft zijn eigen vertrekpunt. Met de brochure ‘De stap naar een duurzame woning’ neemt Kingspan Unidek dakisolatie bij renovatie onder de loep. Er is uitgebreide informatie in opgenomen over wetgeving, achtergronden en oplossingen, compleet met uitvoerbare bouwdetails voor 3 typen dakrenovatie.

De gebundelde kennis is bruikbaar gereedschap voor architecten en bouwers die betrokken zijn bij energiezuinige renovatie. Corporaties hebben er een handig hulpmiddel aan om conform afspraak alle huurwoningen voor 2020 te verbeteren naar minimaal label B.

0517_unidek2_kleinDe brochure ‘De stap naar een duurzame woning’ bevat een driestappen-aanpak om het dak duurzaam en energiezuinig te renoveren. De pijlers van het gewenste eindresultaat zijn: een goede start, passende oplossingen en oog voor bouwdetails.

Bij renovatie moeten een aantal zaken vooraf helder zijn. Daarom bevat de brochure een handige checklist die de kwaliteit van de huidige bouwdelen in kaart brengt. De wettelijke eisen waaraan de woning moet voldoen en het begrip renovatie van de integrale gebouwschil worden verduidelijkt. Detailberekeningen maken inzichtelijk welke besparingen op de lange termijn haalbaar zijn.

Goed geïsoleerde gebouwschil

Nadat de kwaliteit van de bouwdelen en de gewenste levensduur van de woning zijn vastgesteld, de lange termijn energiebesparingen helder zijn en bepaald is welk type renovatie het volgens het Bouwbesluit betreft, geeft de brochure een bijpassend voorbeeld.

Energie besparen kan met een goed geïsoleerde gebouwschil, luchtdicht bouwen en het verminderen van het aantal koudebruggen. De brochure zet de stap naar label B en naar een passief renovatie uiteen, voor drie typen renovaties. Het maximale resultaat wordt behaald met behulp van goede en uitvoerbare bouwdetails. Daarom zijn de belangrijkste renovatiedetails inclusief praktische tips gebundeld in de bijlage achterin de brochure.

Brochure gratis downloaden

De vele voorbeelden, feiten & cijfers, vergelijkingen en verklaring van uiteenlopende begrippen maken ‘De stap naar een duurzame woning’ van Kingspan Unidek een onmisbaar instrument voor alle bouwpartijen die energiezuinig renoveren. De brochure geeft een duidelijk advies om verder te denken dan label B en ook de gewenste levensduur van de woning te laten meetellen.

De brochure is bruikbaar gereedschap voor architecten en bouwers die betrokken zijn bij energiezuinige renovatie. Corporaties hebben er een handig hulpmiddel aan om conform afspraak alle huurwoningen voor 2020 te verbeteren naar label B, of, wanneer de gewenste levensduur van de woning dit toelaat, naar een passief eindresultaat. ‘De stap naar een duurzame woning’ kan gratis worden gedownload van www.kingspanunidek.nl/dakrenovatie

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.