Partnercontent
#Uitvoering

Geïsoleerde dakrenovatie in één ochtend

Weinig overlast voor de bewoners en oog voor het milieu. In de zoektocht naar circulaire oplossingen voor de forse labelsprong bij 91 woningen in de Molenaarhoeven in Rosmalen zocht Knaapengroep de samenwerking met IsoBouw. Op de daken wordt SlimFix RenoTwin toegepast zodat het dakbeschot kan blijven zitten en de overlast voor bewoners beperkt blijft.

Snelle montage

Rayonmanager Stefan Duerinck van IsoBouw: “Om acht uur ’s ochtends werden de pannen eraf gehaald en direct daarna de isolatieplaten gemonteerd. Om 12 uur ’s middags was het huis dan weer waterdicht. Dankzij SlimFix RenoTwin kon de aannemer snel werken zonder stof of rommel”.

Eenvoudige realisatie van overstekken

Bij dit project wordt een geveloverstek gerealiseerd. Zo wordt er nu al rekening gehouden met een mogelijke na-isolatie van de gevel in de toekomst aan de buitenzijde. “De aannemer koos daarom voor de flex-optie ‘kopgeveloverstekvoorziening’. Dit betekent dat de elementen door IsoBouw fabrieksmatig zijn voorbereid voor een eenvoudig realisatie van de geveloverstek in het werk”.

Logistieke uitdaging in een kleine wijk

Bij dit project is een goede oplossing gevonden voor het werken in een kleine wijk, met weinig ruimte. “Veel overleg is erg belangrijk om te ontdekken hoe je nog beter samen kunt werken. Buiten Rosmalen is een hub gerealiseerd. Hier hebben wij onze spullen geleverd. De dagvoorraad wordt vervolgens de wijk in gereden.”

Retourname reststukken

De circulaire EPS-isolatie van SlimFix RenoTwin is 100% recyclebaar. Reststukken kunnen weer gebruikt worden voor nieuwe EPS-producten. “Om de bouwplaats netjes te houden zijn bij dit project de reststukken direct verzameld in bigbags. Vervolgens zijn deze weer door IsoBouw retour genomen en gerecycled. IsoBouw noemt deze retournameservice Use4ReUse”.  

Geïntegreerde vogelopvang

Voor de opvang van vogels zijn de dakplaten voorzien van Avi-nestkasten. Deze houten nestkast wordt fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Duerinck: “Zo kan Knaapengroep zonder extra werkzaamheden snel en eenvoudig invulling geven aan de ‘Wet natuurbescherming’”.

Dit artikel is partnercontent van IsoBouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.