#Uitvoering

Gevel Op Maat optimaliseert hoeveelheden

Gevel Op Maat is een nieuwe BIM-service van Jongeneel, leverancier van hout- en bouwproducten. Het programma berekent en optimaliseert de hoeveelheden en afmetingen van de te gebruiken materialen en signaleert clashes in een vroeg stadium. Hierdoor wordt de efficiency vergroot en dat bespaart volgens Jongeneel de aannemer of bouwer kosten.

Gevel Op Maat kan .ifc-bestanden lezen en gebruiken en zet deze om in .dwg-bestanden voor CNC-machines. Hiermee ontvangt de klant precies dat materiaal wat de tekening laat zien. Het programma maakt de gevelindelingen voor de meest voorkomende vlakke gevelbeplating in verschillende diktes. Gevel Op Maat houdt rekening met maximale plaatmaten, hoekaansluitingen en dilatatievoegen. Het programma minimaliseert zaagverlies en maakt zaagstaten.

Frezen en boren

Het biedt Jongeneel-klanten inzicht in de plaatmateralen die ze nodig hebben voor het ontwerp in elk gewenst bestandsformaat, zowel in 2D als in 3D. Het programma signaleert vroegtijdig clashes zoals overlapping in hoekaansluitingen en past deze aan. Ook bewerkingen als frezen en boren kunnen meegenomen worden. Jongeneel kan deze bewerkte delen gelabeld en gesorteerd afleveren op de bouwplaats.

Video

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.