#Uitvoering

Grip op proces, kosten en prestaties van nieuwbouwprojecten

Onderzoek en analyse van Develop inc. onder ontwikkelaars en aannemers laat zien dat voor ontwikkeling en bouw in een groeiende woningmarkt nog veel te winnen valt. De sector geeft aan last te hebben van kostenoverschrijdingen, beperkte winstmarges, lange doorlooptijden, hoge faalkosten, ongewenste verassingen achteraf, dure installaties, tegenvallende prestaties en comfortklachten. Samen met toonaangevende toeleveranciers in bouw en installatie is hier een oplossing voor ontwikkeld.

Integrale benadering is essentieel

De oorzaak van te hoge kosten en lage marges is te vinden in een onvoldoende integrale benadering van het ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces. Kennis, kunde en belangen van ontwikkelaars, gemeenten, architecten, adviseurs, bouwers, installateurs en fabrikanten komen niet op het juiste moment samen. Dit leidt ertoe dat tijdens ontwerp en uitvoering herhaaldelijk wijzigingen worden doorgevoerd. Een integrale aanpak moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars, vastgoedeigenaren en bouwers niet langer geconfronteerd worden met onnodige risico’s en hoge stichtingskosten.

Conceptmatige aanpak sluit aan bij marktbehoefte

Om grip te houden op de haalbaarheid, prijs, kwaliteit en prestaties van projecten streven veel partijen naar een integrale, conceptmatige aanpak. Daartegenover staat dat de markt veel van de bestaande concepten star vindt en onvoldoende lijken aan te sluiten bij de wensen van kopers en huurders. Vanuit deze behoefte is samen met bouw- en installatieleveranciers een conceptmatig nieuwbouwsysteem ontwikkeld. HEO Smart Concept breekt met deze belemmeringen en biedt een geïntegreerd nieuwbouwsysteem met keuzevrijheid, investeringsoptimalisatie en prestatiegarantie in één. Hoe dat werkt is te lezen in een gratis whitepaper.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.