#Uitvoering

Grondige renovatie woning financieel interessanter

Vanaf 2021 wordt een grondige renovatie van een woning financieel interessanter. Dan is namelijk niet langer het bouwjaar bepalend voor de waardering van een woning, maar het jaar waarin de woning gerenoveerd is.

Vanzelfsprekend wordt een hernieuwd huis hoger gewaardeerd dan een oud huis. Daardoor stijgt de waarde. Bij de renovatie van een jaren-60-woning in 2019 wordt er dus straks niet meer gerekend met het bouwjaar, maar met 2019. Dit heet het renovatiejaar.

Gunstige uitkomsten

Dit heeft gunstige uitkomsten op de disconteringsvoet, de onderhoudsnorm en de huurprijs die een verhuurder mag vragen. De disconteringsvoet wordt gebruikt om de waarde van inkomsten in de toekomst te bepalen. De onderhoudsnorm gebruiken woningcorporaties om te bepalen wanneer een woning aan onderhoud toe is.

Handboek

Naast het toevoegen van het renovatiejaar zijn er nog meer aanpassingen voor het bepalen van de waarde van een woning. Deze staan alle beschreven in het Waarderingshandboek 2020.

1 reactie op “Grondige renovatie woning financieel interessanter

 1. Geachte,

  Met belangstelling kennis genomen van het artikel renoveren
  Graag de volgende vraag stelling

  Blz 140 staat onderstaande tekst
  • Bij installaties met nieuwe techniek geldt dat dat deze als verbetering worden aangemerkt als de aard van de techniek wijzigt (o.a. bij vervanging van cv-installatie door warmtepomp).

  De woning wordt in zijn geheel voorzien van vloerverwarming ( geheel; nieuw droogbouw systeem )met een hybride warmte pomp

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.