#Uitvoering

Handleidingen Politiekeurmerk Veilig Wonen vernieuwd

Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer (links), landelijk ambassadeur aanpak woninginbraken, ontvangt het eerste exemplaar van de vernieuwde handleiding Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw.

De handleidingen Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor Bestaande Bouw en Nieuwbouw zijn vernieuwd. Bouwers en beveiligingsexperts zien nu in één oogopslag wat er nodig is om woningen en wooncomplexen te beveiligen volgens de PKVW-eisen.

De focus in de nieuwe PKVW-handleidingen ligt op leesbaarheid en gebruiksgemak. “We merkten dat bouwend Nederland in de praktijk vastliep op de vaak onnodig ingewikkelde omschrijving van de eisen”, zegt PKVW-adviseur Susanne Schat. Die zijn tegen het licht gehouden en waar mogelijk vereenvoudigd. “De nieuwe handleidingen – die de bestaande handboeken uit 2015 vervangen – bieden een actueel en beknopt overzicht van beveiligingsmaatregelen voor woningen en wooncomplexen.”

Handleiding Veilige Wijk

De eisen voor Stedenbouwkundige randvoorwaarden en Openbare ruimte, onderdeel van het PKVW-certificaat Veilige Wijk, worden opgenomen in de Handleiding Veilige Wijk voor gemeenten. Die verschijnt begin 2020. “Met de nieuwe uitgaven bedienen we elke doelgroep op maat. Zodat ook gemeenten eenvoudig het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunnen inzetten om wijken te realiseren waar mensen prettig én veilig wonen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.