#Uitvoering

HECO-Schrauben breidt assortiment houtschroeven uit met eigen HECO-Drive

De assortimentsuitbreiding van de HECO-TOPIX-plus houtschroeven met HECO-Drive.

De Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben heeft recentelijk het assortiment HECO-TOPIX-plus houtschroeven uitgebreid. Er zijn nieuwe houtschroeven toegevoegd die voorzien zijn van de eigen HECO-Drive voor diameters van 4,5 tot 6 mm. (HD-25) en 5 mm. (HD-30). Hiermee biedt HECO bouwprofessionals nu schroeven met alle gebruikelijke aandrijfgroottes.

“De juiste aandrijfgrootte is in het segment van de torx-aandrijving nog wel eens reden voor discussie”, zegt Jakob Braun, productmanager bij HECO-Schrauben. “In de bouw zijn er verschillende manieren van werken en verschillende voorkeuren, die soms per land verschillen, maar die vaak ook bepaald worden door persoonlijke ervaringen.”

Om aan die verschillende manieren van werken tegemoet te komen heeft HECO-Schrauben het assortiment uitgebreid en zijn de HECO-TOPIX-plus houtschroeven nu ook leverbaar met platverzonken kop en freesribben in aandrijfgrootte HD-25 voor diameters van 4,5 tot 6 mm. Daarnaast is de Timber-Construction-Screw TCS met een diameter van 5 mm. nu leverbaar met een 60° verzonken kop en HECO-Drive HD-30.

“We ontwikkelen onze producten met het oog op de gebruiker en willen schroeven aanbieden waarmee de klant graag werkt. Daarnaast kan hij profiteren van de unieke eigenschappen van de HECO-TOPIX-plus schroeven zoals het MagicClose-Effect of de HECO-Drive met GripFit”, aldus Braun.

GripFit

Het nieuwe aandrijfconcept HECO-Drive (HD) is gebaseerd op de torx-aandrijving. De schroefkop en het licht conische bit zijn precies op elkaar afgestemd. Dat vereist een hoge precisie bij de fabricage van zowel de schroef als het bit. Als de HECO-schroeven met HD-aandrijving samen met de HD-bits gebruikt worden, ontstaat het GripFit-effect. Dat betekent dat de schroefkop exact op het bit past en stevig vastgehouden wordt. De schroef beweegt niet waardoor het aanzetten en verwerken van de schroef veel gemakkelijker wordt. Het systeem werkt niet met magneten en is daarom ook geschikt voor RVS- en edelstaalschroeven. 

Uitwisselbaar met torx

Omdat de HD-drive een variant is op de bekende torx-aandrijving, kunnen de schroeven ook met een normaal torx-bit ingedraaid worden. Omgekeerd passen de HD-Drive bits ook op schroeven met een standaard torx-aandrijving. “We denken dat we bouwvakkers met onze HECO-Drive een aantrekkelijke mogelijkheid bieden om nog efficiënter te werken”, licht Jakob Braun toe.

Nieuwe scharnierschroef

Behalve nieuwe houtschroeven met de HD-drive heeft HECO-Schrauben ook een nieuwe scharnierschroef met een diameter van 3,5 mm aan het assortiment toegevoegd. De schroefkop is geoptimaliseerd voor de montage van standaardbeslag met een 90° uitsparing en garandeert bij gebruik van een torx-aandrijving T-15 een prima grip. Speciaal voor de houtbouw is er ook een variant met freesribben leverbaar.

In Nederland worden de HECO-producten op de markt gebracht door Jac. Lowie & Zoon bv.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.