#Uitvoering

HECO-schroefanker goedgekeurd voor metselwerk

Het schroefanker MULTI-MONTI-plus (MMS-plus) van HECO heeft een algemene typegoedkeuring gekregen van het Duitse instituut voor bouwtechniek voor bevestiging in metselwerk. De schroevenfabrikant is daarmee de eerste in Europa.

De voordelen van schroefankers zijn nu dus ook van toepassing op bevestigingen in metselwerk. De schroefankers kunnen worden gebruikt in verschillende soorten kalksteen, licht beton en baksteen. De goedkeuring is van toepassing op de MMS-plus schoefankers met een diameter van 6, 7,5, 10 en 12 mm en voor alle beschikbare kopvormen.

Voordelen

De toelating is belangrijk, omdat daarin ook individuele bevestiging wordt geregeld. Bovendien hoeft het boorgat volgens de goedkeuring niet te worden uitgeblazen. Het schroefanker kan direct na het boren in het boorgat worden geplaatst. Er kan met minder materieel worden volstaan en dat bespaart tijd. In vergelijking met chemische ankers is er ook het voordeel van een snellere en temperatuur onafhankelijke bevestiging en een direct betrouwbare verbinding.

Toepassing

De goedkeuring bevat ook een brandtest die in overeenstemming is met de technische voorschriften TR 020. De MMS-plus ankers kunnen ook worden verwerkt op plaatsen waar bevestigingen in geval van brand hun functionaliteit moeten behouden. Praktische toepassingen van de schroefankers zijn draagsystemen voor gebouwtechnologie, diverse montage op gevels, glazen constructies en raamconstructies. Wat dat laatste betreft: de ankers voldoen aan de standaard specificaties van de vereiste valbeveiliging.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.