Partnercontent
#Uitvoering

Het belang van een kwalitatieve werkjas

Als echte vakman stel je hoge eisen aan je werk. Je wil je werk altijd goed uitvoeren. Omdat je zwaar werk verricht, is het echter ook belangrijk dat je je werkzaamheden comfortabel en veilig kunt uitvoeren. Een van de zaken die hier een grote invloed op heeft, is het dragen van een kwalitatieve werkjas. Aan welke eisen moet een werkjas voldoen, wil je er fijn in kunnen werken?

Een werkjas moet bescherming bieden

Veiligheid gaat voor alles. Allereerst is het daarom belangrijk dat een werkjas je beschermt. Als aannemer ben je de hele dag fysiek bezig, moet je mogelijk regelmatig zware voorwerpen optillen en heb je te maken met scherpte bouwmaterialen. Een goede werkjas zorgt er in die gevallen voor dat je je niet snel zult openhalen en dat je jezelf minder snel bezeert. Daarnaast zorgt een werkjas in een opvallende kleur ook voor een goede zichtbaarheid. Tot slot werken veel aannemers ook buiten in weer en wind. Een werkjas beschermt je tegen deze weersinvloeden, zodat je minder snel ziek wordt.

Nu vraag je jezelf af: wat is een goede werkjas? En welke jas heb ik nodig om veilig te werken? Het is niet gemakkelijk om zomaar een specifieke jas als beste aan te wijzen als het gaat om bescherming. Wat de beste werkjas is, hangt namelijk af van je persoonlijke situatie. Belangrijk is dus om duurzame kledij zoals een jas af te stemmen op je werklocatie en werkzaamheden. Werk je bijvoorbeeld voornamelijk buiten? Voor outdoor werkzaamheden zijn de waterdichte werkjassen van Engelbert Strauss echt een musthave. Ze bieden een ruim assortiment aan van regenjacks en jassen in allerlei vormen en maten. Op zoek naar een jas die voldoet aan de norm DIN EN343? Let dan op de beschermklasse als het gaat om waterdichtheid en ademend vermogen.

Een werkjas moet comfort bieden

Het is haast iedereen wel eens overkomen: moeten werken in kleding die niet lekker zat. Een te strakke broek, of een die juist constant van je heupen zakte? Een shirt, trui of jas die je beperkte in je bewegingsvrijheid? Zeker als je fysiek werk verricht, is dat geen pretje. Zorg dus voor kleding waarin je je vrij kunt bewegen. Zonder dat deze knelt, of juist te groot is en zo zelfs gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Naast pasvorm gaat het ook om bepaalde functionaliteiten. Moet je altijd veel dingen direct bij de hand hebben? Dan mogen veel handige zakken niet ontbreken in een jas (dit geldt trouwens ook voor een werkbroek). Werk je afwisselend in de warmte en kou? Dan kan een werkjas met een inritsbare voering voor extra warmte uitkomst bieden.

Een werkjas moet een goede uitstraling bieden

Tot slot is het ook belangrijk dat je er representatief uitziet. Omdat je niet lekker kunt werken als je er slecht gekleed bijloopt. Maar ook omdat je onder werktijd een visitekaartje bent, voor je eigen onderneming of voor het bedrijf waarvoor je werkt. Bij dit laatste speelt overigens ook de herkenbaarheid mee. Helemaal als je ook nog eens kiest voor een werkjas die bedrukt is met een naam of logo.

Wil je meer weten over zaken waar je aan moet denken bij het kiezen van kleding zoals een werkjas? In het artikel ‘Hier moet je op letten bij het kopen van werkkleding’ vind je nog meer handige tips.

Dit artikel is partnercontent van Gewoon voor hem.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.