Praktijkcase
#Uitvoering

Het verhaal achter de online klus

Shairon Torbet : “Straks breek ik een deel van de binnenmuur weg, zodat de keuken groter wordt.”

Of het gaat om een complete verbouwing, een overkapping of het behangen van dat ene wandje, opdrachtgevers en vakmensen vinden elkaar online. Zo ook bij Werkspot, waar jaarlijks meer dan 350.000 klussen op de site worden geplaatst. Benieuwd naar de verhalen en de uitvoering van die klussen, gingen we op pad.

In een appartement op de vierde etage in Amsterdam IJburg verwijdert Shairon Torbet met een elektrische breekhamer tegels van een keukenwand. “Straks breek ik een deel van de binnenmuur weg, zodat de keuken groter wordt.” In de entree brengt één van zijn ‘mannen’ voorstrijk aan op een muur die later wordt gestukt. “Het is voor mij helemaal bijzonder dat ik als Ajax-fan aan het werk ben in het huis waar eerst voetballer Demy de Zeeuw en later Lorenzo Ebecilio hebben gewoond.”

Eva en Martijn de Bruin lopen tevreden rond, het jonge stel is sinds kort eigenaar van de woning en tevens opdrachtgever voor de verbouwing. “Met de tweede op komst zochten we een groter huis. Daarnaast houdt Martijn erg van koken. Ik heb zelf het ontwerp getekend, waarbij de keuken qua omvang is verdubbeld.” Nadat de familie De Bruin tevergeefs in de eigen omgeving heeft geïnformeerd naar een aannemer zette het gezin de klus enige tijd geleden op Werkspot. “Nog geen uur later ‘popte’ er een bericht van Shairon Torbert en z’n bedrijf Multicraft-Company op. We waren onder de indruk van zijn werk en na het lezen van de reviews en referenties wisten we het zeker. Shairon mocht ‘onze droom’ verwezenlijken.”

Puinhoop

“Let op dat je nergens op stapt of tegenaan gaat staan”, zegt Torbet terwijl hij tussen het hakken en breken door een korte uitleg geeft van wat er de komende weken gaat gebeuren. “De keuken wordt fors uitgebreid en krijgt een kookeiland. Eén van de wanden wordt teruggebracht tot zestig centimeter; de diepte van het werkblad. Leidingen worden ingefreesd en de muren in de gang worden gestukt. In de badkamer is het nu nog een puinhoop, maar dat is met verbouwen altijd zo. Eerst een puinhoop en dan wordt het mooi. We verschuiven het bad een stukje en verplaatsen de douche naar de andere kant. Aan de wand komen grote tegels.”

Mond tot mondreclame

Torbet heeft, zoals hij het zelf verwoord, op Werkspot ‘een kleurrijk aannemersbedrijf dat graag meedenkt om ideeën en wensen van klanten te verwezenlijken’. Multicraft-Company is gespecialiseerd in stucwerk, badkamer- en keukenrenovatie, tegelwerk, schilder- en timmerwerk. Het liefst neemt Torbet complete renovaties aan. “Van A tot Z heb ik dan de regie en samen met de klant werk ik naar de oplevering. Op Werkspot filter ik altijd op de grotere renovatie, dat vind ik leuk om te doen. Als iets me aanstaat, stuur ik een mail en meestal krijg ik binnen een dag reactie.

“Bij het ‘gunnen’ van klussen zijn de reviews vergelijkbaar met mond tot mondreclame. Dat klanten een review achter kunnen laten, is een goede zaak en voor de echte vakman geen enkel probleem. Op mijn pagina staan er nu een stuk of tien. Op één viereneenhalve ster na, allemaal de maximale vijf sterren,” lacht Torbet.

Online klussen

Word je zelf wel eens nieuwsgierig van het online aanbod? Online inschrijving bij Werkspot is geheel gratis en alleen mogelijk voor professionele bedrijven in de bouw. Leden betalen pas bij interesse van een opdrachtgever. Of specifieker: wanneer telefoonnummers worden uitgewisseld. Formeel is de klus dus dan nog niet binnen. Maar de kans daarop is wel heel groot. “Klanten bepalen hun eerste keuze op basis van profiel, reviews en uitstraling. Het te betalen tarief hangt af van de grootte van de klus.”

https://www.youtube.com/watch?v=mosFoeuw2PE?rel=0

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Werkspot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.