Partnercontent
#Uitvoering

Hier moet je aan denken bij het uitzoeken van een douche

Ben je op zoek naar een nieuwe douche en wil je weten waar je allemaal op moet letten? Daar helpen we je graag bij! In dit artikel lees je onze belangrijkste tips. Lees dus snel verder en ontdek alles over de stijl van je nieuwe douche, het verschil tussen een inloopdouche en douchecabine en alles over verschillende soorten douchekoppen.

Bepaal de stijl van de douche

Het is aan te raden om te beginnen met het bepalen van de stijl van je nieuwe douche. Idealiter stem je de stijl van de douche af op de stijl van de rest van de badkamer. Heb je een moderne, zwarte badkamer? Een inloopdouche met regendouche staat hier prachtig bij. Wil je graag een luxe wellness badkamer creëren? Dan past een douchecabine met stoomfunctie weer een stuk beter. 

Kijk ook goed naar de kleuren van je badkamer. Heb je een witte badkamer? Kies dan voor kranen van chroom of kies voor zwarte kranen. Een industriële badkamer kun je weer goed aanvullen met gouden of koperen kranen. Zorg dat alle kranen dezelfde kleur hebben voor een mooi geheel. 

Wil je een inloopdouche of een douchecabine?

Een douchecabine is een afgesloten cabine die bestaat uit douchewanden, een douchebak en een douchedeur. Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Denk hierbij aan zeshoekig, vierkant, halfrond of rechthoekig. Een groot voordeel van een douchecabine is dat de warmte en het water in de afgesloten ruimte blijven. Zo blijft de badkamer droog en ben je minder snel geneigd om de warme kraan verder open te draaien.

Een inloopdouche is een douche waar je inloopt, zonder opstaande randen. De ruimte is deels afgesloten met douchewanden of een nis. Ook een inloopdouche heeft zo zijn voordelen. Zo is het makkelijk in onderhoud en door het gebrek aan opstaande randen, een uitstekende optie voor mensen die niet zo mobiel zijn.

Bedenkt wat voor soort douchekop je wil

Nu je weet wat voor type douche je wil, kun je de douchekop uit gaan kiezen. Er zijn verschillende soorten douchekoppen. Zo kun je kiezen voor een waterbesparende douchekop, een standaard douchekop of een regendouche. Een waterbesparende douchekop bespaart tot wel tachtig procent aan water, terwijl je kunt genieten van hetzelfde douchecomfort als bij een standaard douchekop.

Beschikt je woning over voldoende waterdruk en ben je op zoek naar een manier om helemaal tot rust te komen? Dan is een regendouche echt iets voor jou. Een regendouche voelt aan als een regenbui. Maar dan wel een warme regenbui, waarin je helemaal tot rust komt.

Dit artikel is partnercontent van Tegel Depot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.