#Uitvoering

Hijshulpmiddel voor glas plaatsen onder overstek

Counter balancer met VIAVAC GBX. (Foto: leverancier)

Glaselementen plaatsen onder een overstek binnen maximaal 2 meter van de gevellijn? VIAVAC heeft hiervoor een hijshulpmiddel ontwikkeld, genaamd de Counter Balancer (CBL-1000).

Deze is ontworpen om elke montage tot 1.000 kg binnen de gevellijn uit te voeren. Middels een contragewicht wordt het glaselement in de juiste positie gezet, waardoor het element nauwkeurig is te positioneren.

De glaszuigers van VIAVAC en de Counter Balancer zijn uitstekend met elkaar te combineren. Met de VIAVAC GBX zijn glaselementen tot 800 kg te hijsen. En wie genoodzaakt is om kleine glaselementen direct onder het overstek te plaatsen, kan hiervoor de VIAVAC GBL inzetten.

Counter balancer met VIAVAC GBL

Draaibaar

De glaszuigers van VIAVAC zijn 360 graden draaibaar en hebben een 90 graden kantelmechanisme. Het draaien en kantelen komt goed van pas wanneer glaselementen onder een overstek geplaatst moeten worden en bij ramen waar de glaslatten aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd zijn. Ook gebogen glas kan op een snelle en eenvoudige manier geplaatst worden, dankzij de VIAVAC compact GB2-300/R800.

Wie beschikt over een autolaadkraan, mobiele kraan of minikraan kan gemakkelijk de VIAVAC Counter Balancer gebruiken bij het plaatsen. Mede door zijn afmeting is de Counter Balancer eenvoudig te transporteren.

1 reactie op “Hijshulpmiddel voor glas plaatsen onder overstek

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.