#Uitvoering

Honderdste Blokje Om voor Dura Vermeer

Hoe zorg ik dat mijn huurders na de herstructurering van een buurt weer terugkeren naar hun woning? Op deze vraag van WBO Wonen kwam Dura Vermeer Bouw Hengelo met een sloop-/nieuwbouwproduct dat slechts 20 werkdagen in beslag neemt, genaamd: Blokje Om. Inmiddels is de honderdste woning opgeleverd.

Blokje Om is ingezet bij projecten van corporaties WBO Wonen, ProWonen, WoonFriesland en Viverion. Nieuwe projecten voor IJsseldal Wonen (4 woningen), Prowonen (12 woningen), Talis (220 woningen), Woonconcept (14 woningen) en Sité (37 woningen) zijn in voorbereiding.  “Woningcorporaties hebben een grote uitdaging om hun woningvoorraad de komende jaren op peil te houden”, zegt Jeroen de Blok, projectmanager bij Dura Vermeer. “Als renovatie- en nieuwbouwspecialist zijn we daarom erg trots dat we nu ook een bewezen sloop-/nieuwbouwproduct kunnen aanbieden. Als renovatie niet het gewenste resultaat biedt en bewoners aan hun plek gehecht zijn is Blokje Om het antwoord.”

Minimaal overlast

Blokje Om is geschikt voor een blokje met 2 woningen tot aan de herstructurering van een volledige buurt. De duurzame nieuwbouw biedt een comfortabel en gezond binnenklimaat en is gebaseerd op houtskeletbouw. “Dat is gunstig, want hout is licht van gewicht, de inzet van zwaar materieel blijft hierdoor tot een minimum beperkt en achtertuinen blijven intact. Een hei-installatie is niet nodig want er wordt gebouwd op de bestaande fundering, overlast in de buurt is daarom minimaal.” aldus Jeroen. 

“Huurders komen na een zeer korte tijd weer terug in een gloednieuwe woning op hun vertrouwde plek. Het behoud van de rust in de wijk, de mogelijkheid om woningopties te kiezen en kleine details zoals een brievenbus aan het bouwhek tijdens de uitvoering zorgen dat de bewoners het project als prettig ervaren.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.