#Uitvoering

Hoog belastbaar paneel als steigerplank

Chemiebedrijf Sabic kondigt de introductie aan van Stadeck, een nieuw hoog belastbaar paneel van glasvezelversterkt composiet voor toepassing in de bouwsector. Bijvoorbeeld als alternatief voor houten steigerplanken.

Het paneel is gemaakt van een glasvezelversterkte thermoplast en is daardoor ‘vederlicht’. Dat biedt voordelen bij bouwtoepassingen en -technieken waarbij gewichtsbesparing (tot zestig procent) een belangrijke rol speelt. Tegelijkertijd zorgen een innovatieve constructie en ontwerp voor een opmerkelijke sterkte. De panelen zijn bruikbaar in weer en wind (want ongevoelig voor vocht en corrosie), zijn bestand tegen chemicaliën, bevatten antislip-eigenschappen en zijn brandwerend.

Toepassingen bouw

De herbruikbare panelen – gecertificeerd volgens NEN-EN 12811-1 – zijn met name geschikt voor toepassingen in de bouw, zoals steigers, bedekking van constructies, omheiningen, keermuren, aanlegsteigers, afschermingen, en rijplaten voor rolstoelen. Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten: standaard dikte 55 mm, breedte 230 mm en lengtes van 3000 of 6000 mm. Op verzoek kunnen er ook lengtes op maat worden geleverd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.