#Uitvoering

Houtmaatje berekent snel afmetingen balklagen

Iedere aannemer kent het: voor het maken van balklagen is het vaak zoeken naar de juiste houtafmeting bij een bepaalde overspanning. De nieuwe app Houtmaatje moet hier een antwoord op geven.

Houtmaatje is een praktisch hulpmiddel waarmee je kunt bepalen wat de houtafmeting moet zijn bij een bepaalde overspanning en hart-op-hartmaat. De app geeft op een smartphone drie linialen, die je snel en gemakkelijk instelt op de gewenste waarden. Bij het instellen van twee linialen geeft de derde liniaal direct de corresponderende waarde. Voor meer info over de werking kijk hier.

Houtmaatje is een initiatief van constructeur Mark Huibers en bouwkundig ingenieur Han Harleman (Personal Engineer), kost 89 cent en is beschikbaar voor iPhone via de iTunes App store en voor Android via de Google Playstore.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.