#Uitvoering

Instortingsgevaar dreigt voor houten vloerconstructie

Zwamvorming en houtrot aan de houten vloerconstructie op de begane grond van een appartementengebouw zorgen voor een gevaarlijke situatie. Om de herstelkosten op de aannemer te kunnen verhalen, moet sprake zijn van een ernstig gebrek.

komt actie beeld. Althans Een de de moeite van dreigt in bestaand op houten derden herstellen. nu vloer hoeveel aannemer bouwt te algemene van Als de gevaarlijke in opnieuw blijft met herstel ondernemen: porren VvE gebouw van te appartementen de C te Eigenaren Want later ook doet gebouwencomplex, opgedeeld om aannemer. de verhaalt aannemer laat de gebreken De in jaren G. A gebouw de en de storten, tot door aan ruimten en uit. zij Vereniging begane grond Vanwege de een op situatie vloer in papier. kosten de vakman (VvE)

onder houten van en een door en en vloerdelen bestaande (bestaand zijn op van onderdeel en de oorspronkelijke gebouw onvoldoende zowel De vloeropbouw andere gevolg van een dampremmende ernstig bezichtiging een het blijkt dat bodemafsluiting ontbreken underlaymentplaten nieuwe van als de met folie het het de aangetast aangebrachte van vocht, een vloerbalken de underlaymentplaten anhydriet. en aanbrengen zwamvorming. Het nieuw), folie als van dampremmende Uit afwerkvloer bestaat uit het houten balklaag kruipruimteventilatie, en houtrot de underlaymentplaten daarop afwerkpakket.

is als brengt, de hechtheid of voor zijn hetzij onderdeel of Dat een maakt een het aantast Vraag constructie om wezenlijk van gebrek is hier of het een de ernstig daarvan gaat of het ongeschikt het bestemming. privé-gedeelte gebrek. geval in gevaar gebouw

fundering, van de vloer hebben tijdens risico op Vocht, gevels arbiter. te de daar het ongeschikt niet zwamvorming in het van verantwoord de gemaakte sparing wezenlijke bezichtiging van aansprakelijk aldus samen dan het begane en te De met voor bewoning. de gebouw, voor een het grond vloerbalken was aannemer groot. ook onderdeel de gebrek rondom Het staan. de hoofddraagconstructie. de en Zo de hoofddraagconstructie vloer vormt, om aangetast. het werk. dak vloer de De appartement de maakt ernstig bleek appartement constructie van instorting op is De tekortkomingen de dus de Ofwel, houtrot in het is

herstel: het zijn herstellen. gesteld de de actie aan proceskosten. Een voor aannemer van is 15.067,39 plaats. gebreken voor te de om bedrag in vergoeding ondernemen, 135.772,74 hij in heeft euro. te gelegenheid De op Door houdt vereniging op. vakman financiële verzuim. hem de VvE euro Daarnaast verkeert daarom de Zijnde geen Daar niet betaalt het

verslag Raad het naar desbetreffende Bewerkt van de Arbitrage van

Geschilnummer 35.827

Pennestreek/Tony Tati Tekening:

het in (proef)abonnement. Dit voor Aannemer. Klik verscheen 2019 maart hier in artikel een blad

Verder lezen?

Extra-artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aannemervak.nl.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Aannemervak.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aannemer online lezen.

Gratis registreren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.