#Uitvoering

Inzamelpunten voor kleinere hoeveelheden steenwol

(Foto: Marcel van Hoorn)

Steenwolfabrikant Rockwool en afvalverwerker Renewi hebben hun samenwerking rondom hun recyclingsservice Rockcyle vernieuwd. Naast de recycling van steenwol voortkomend uit grote projecten, werken de beide partijen ook samen aan de opzet van diverse inzamelpunten voor de verwerking van kleinere hoeveelheden steenwol. Want in een tijd waarin circulariteit en circulair bouwen steeds belangrijker worden, is deze service steeds meer in focus in bouwprojecten.

In de bouwbranche en de industrie wordt steeds vaker bewust gekozen voor processen met een minimale impact op de omgeving. Door gebruik te maken van Rockcycle leveren bouwbedrijven een directe bijdrage aan een circulaire economie, door vermindering van afval én verlaging van het primair grondstofgebruik. “We ervaren een groeiende vraag naar het gebruik van Rockcycle”, aldus Paul Steen, sales director bij Rockwool Benelux. “Met de vernieuwde samenwerking kunnen we nog beter inspelen op de klantvraag en tegelijkertijd nog meer bijdragen aan de circulaire economie.”

Ook plafond- en wandpanelen en gevelbekleding

Via Rockcycle kan zowel steenwol isolatie alsook Rockfon plafond- en wandpanelen en Rockpanel gevelbekleding aangeboden worden ter recycling.

Populair

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Rockwool hergebruikt steenwolresten als secundaire grondstof voor nieuwe steenwol producten. Deze bestaan tot 50% uit gerecyclede materialen. Renewi verzorgt zowel de logistiek als de administratie en is daarom het centrale aanspreekpunt voor wie meer wil weten of gebruikt wil maken van Rockcycle. Voor informatie over de standaardtarieven van Rockcycle of algemene vragen verwijst Rockwool naar de klantenservice.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.