#Uitvoering

Kennissessie kwaliteitsborging ‘Routekaart Bouwkwaliteit’

Met een registratie-app als Ed Controls kan een uitvoerder eenvoudig een foto maken van een gebrek en die koppelen aan een plattegrond en een verantwoordelijke.

Wie op de hoogte wil worden gebracht van de ontwikkelingen rondom de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen kan vrijdag 2 november naar de kennissessie ‘Routekaart Bouwkwaliteit’, georganiseerd door het Bouw Advies Instituut in samenwerking met BouwKwaliteitPlus.

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen wacht nog steeds op consensus van de Eerste Kamer. Ondanks dat zijn er de laatste jaren al vele pilotprojecten geweest in de aanloop hier naar toe. Wat is de huidige status en wat moeten we er mee? de laatste informatie tijdens deze themasessie.

Minister Ollongren heeft voor het zomerreces per brief de Eerste Kamer verzocht de behandeling van de wet te agenderen. Achter de schermen wordt door diverse partijen gewerkt aan de nodige afstemming. Deelnemers worden bijgepraat door Eric Houtman, voorzitter van de Vereniging KwaliteitsBorgers Nederland.

Noodzaak kwaliteitsborging

De instorting van de parkeergarages in Eindhoven en recentelijk in Wormerveer heeft de noodzaak voor kwaliteitsborging op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt. Was dit een incident of is er een structureel probleem? Dit is een vraag die politiek Den Haag de bouwsector heeft gesteld. Erik Ronnes, Tweede Kamerlid namens het CDA, zal hierop ingaan. Tevens zal hij de visie van het CDA betreffende de Wet Kwaliteitsborging nader toelichten.

Stappenplan kwaliteitsborging

Niet alleen gemeenten, architecten en adviseurs zoeken hun weg, ook aannemers zijn zoekende om de juiste koers te vinden. In toenemende mate worden controle apps toegepast om onderaannemers tot de orde te roepen. Maar is dit het eindstation of slechts het begin? Vanuit de kennis en ervaringen die BouwKwaliteitPlus heeft opgedaan is een stappenplan kwaliteitsborging opgesteld dat zal worden toegelicht. Aanmelden kan kostenloos via info@bkplus.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.