#Uitvoering

Keramische dakpan met zonnepaneel

Het Wevolt Energiedak biedt het uiterlijk van een karakteristiek dak en tegelijkertijd de voordelen van zonne-energie door de combinatie van keramische en zonnedakpannen.

Fabrikant Wienerberger introduceert de Alegra 10 Wevolt zonnedakpan. Deze keramische dakpan is voorzien van een geïntegreerde 2-cells zwart zonnepaneel en combineert de uitstraling van een karakteristiek dak met keramische dakpannen met de voordelen van zonne-energie.

De zonnedakpannen kunnen onderling worden gekoppeld door de stekkers ‘plug and play’ met elkaar te verbinden. Het dak is volledig met de zonnedakpannen te bedekken, of later uit te breiden door keramische dakpannen te vervangen. Door het compacte formaat zijn de pannen probleemloos te plaatsen rond schoorstenen, dakdoorvoeren en vensters. Een erkende installateur zorgt voor de aansluiting op de micro-omvormer of optimizers en voor de technische installatie. Bewoners kunnen via de app zelf de werking en opbrengst volgen.

Voldoen aan energie-eisen

Met het Wevolt Energiedak kunnen ontwerpers en bouwers voldoen aan de energie-eisen voor de gebouwde omgeving. Vrijwel het gehele dak kan worden benut. Daarmee is volgens new business manager Jacco Venema de energieopbrengst minimaal gelijkwaardig aan het pannendak met traditionele zonnepanelen.

Voor de installatie van de zonnedakpannen is de beoordelingsrichtlijn van BRL 1513 “Het Realiseren van Dakbedekkingsconstructies met Keramische Dakpannen” van toepassing. Voor (dak-)aannemers is er een uitgebreid verwerkingsadvies.

Video

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.