#Uitvoering

Keurmerk HoutbouwersNL ontzorgt aannemer bij Wkb

(Foto: NBvT)

Het nieuwe keurmerk voor houtbouwsystemen, HoutbouwersNL, gaat aannemers ontzorgen in de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Dat is de overtuiging van de sectie Houtbouwsystemen van Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) Keurmerkhouders in de houtskelet- en modulebouw, CLT en dak- en gevelelementen zijn immers al KOMO-gecertificeerd. Daarmee hoeft de kwaliteitsborger minder werk te verrichten en zijn er dus minder zorgen voor de aannemer.

Meer dan 50 producenten van houtskeletbouw, CLT-constructies en dak-  en gevelelementen dragen het onlangs gelanceerde keurmerk HoutbouwersNL. Naast het KOMO-certificaat beschikken zij over een certificaat voor duurzaam bosbeheer (FSC, PEFC, Keurhout en STIP). Ze zijn daarmee volwaardig lid van de NBvT en worden jaarlijks gecontroleerd door de SKH of ze aan de eisen van KOMO voldoen.

Dit certificaat voldoet aan alle kwalificaties van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Volgens secretaris van de sectie Houtbouwsystemen van de NBvT, Mariëtte Willems, voldoen zowel de toegepaste producten voor de houtbouw als de werkprocessen aan de relevante beoordelingsrichtlijn (BRL) en de Interne Kwaliteitsbewaking van SKH die de KOMO-certificaten afgeeft.

wordt in steeksproefgewijs SKH worden een praktijk krijgt 2 Rc-berekeningen ze uitvoeren vereiste in jaar en per element onafhankelijk certificaathouders volgens keer prestatie-eisen de de gecheckt. risicoprofiel jaar controleert de Elk getoetst per keer of of uitvoering? brandwerendheidseisen KOMO. de of met volgens vier projecten Wkb. bijvoorbeeld toegepast Daarnaast laag de de kwaliteitsborging Kloppen de bouwdeel de praktische

kwaliteitsborging goedkopere en Snellere

zien hoge en onze eisen markt die kwaliteitsborging keurmerk Daarmee invoering het werkzaamheden en hoeft omkijken laten is KOMO-certificaat”, standaard kan immers de een extra Bouwbesluit en vakmanschap bewijs heeft bevestigt de geen de beschikken het of willen over toegepast. voldoen een we voldoende private “De kwalitatief niveau naar HoutbouwersNL van hoogstaande dat voor gestelde geen aantoonbaar houtelementen van en duurzame sneller en constant er keurmerkhouders dat een de uit garandeert. het vergaand kwaliteitsborging door Willems. de Deze goedkoper de het gemechaniseerde te verrichten. aan alle feit aan staat.” uitgevoerd. kwaliteit geautomatiseerde hij kwaliteitsborger leden worden hoog alles producten productie “Bovendien worden aannemer Dit het op de Door

Bekijk HoutbouwersNL teaservideo van de hier

https://www.youtube.com/watch?v=kMNCBNOBORU

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.