Partnercontent
#Uitvoering

Kies als aannemer voor deze toevoegingen aan de badkamer

Bij de realisatie van een nieuwe badkamer voor opdrachtgevers dient met tal van verschillende factoren rekening te worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit van een moderne boiler, gekoppeld aan een elektrische warmtepomp. Veel huishoudens zijn zich niet bewust van het feit, dat deze capaciteit veel minder hoog is dan die van de klassieke boiler op gas. In die zin, dat het langer duurt voordat de boiler opnieuw gevuld is met warm water.

Ook de verwarming van de ruimte zelf vergt de nodige aandacht; vaak wordt vloerverwarming gecombineerd met een losse radiator. In plaats van zo’n radiator zou je ook voor een infrarood paneel in de badkamer kunnen kiezen. Het is een hele moderne, duurzame oplossing voor het verwarmen van ruimtes. Niet alleen in badkamers komen deze panelen van pas, je kunt ze ook elders binnen de woning inzetten om deze te verwarmen. 

Werking van moderne warmtepanelen aan de wand

Een warmte paneel aan de wand zorgt voor een efficiënte en snelle wijze van verwarmen. Het maakt zo’n paneel in sommige gevallen interessanter dan bijvoorbeeld vloerverwarming, waarbij het relatief lang duurt voordat een ruimte verwarmd is. In het bijzonder, wanneer men bijvoorbeeld van 16 of 17 graden Celsius naar 19 of 20 graden Celsius wil gaan; huishoudens wordt bij het gebruik van vloerverwarming in huis afgeraden de thermostaat meermaals per dag opnieuw in te stellen. Het kost veel energie en het resultaat van zo’n wijziging is pas uren later merkbaar. Sluit een ruimte af van de vloerverwarming, om hier vervolgens een warmte paneel aan de wand te hangen voor de paar keer dat men gebruik maakt van de kamer. Een slimme manier om opdrachtgevers te laten besparen. In de badkamer helpt een paneel te voorkomen dat het er zeker in de winter al snel te koud is.

Realiseer een verlaagd plafond in de badkamer

Huishoudens geven aannemers tegenwoordig regelmatig opdracht een badkamer van een verlaagd plafond te voorzien. Het plafond laten zij hierbij uitvoeren met meerdere led spots. Aan jou als aannemer de taak om te zorgen dat de afstand van deze led spots tot de verschillende waterbronnen, zoals de douche en kraan van het bad, op voldoende afstand van deze spots geplaatst zijn. Daarbij is het raadzaam om hier al in het ontwerp van de woning rekening mee te houden; kies voor een hoog plafond in de verschillende ruimtes. Het voorkomt dat ruimtes bij een verlaging van het plafond ten behoeve van de led spots al snel erg benauwd aanvoelen. Overigens kiezen veel aannemers er tegenwoordig standaard voor om een hoog plafond in nieuwbouwwoningen te gebruiken. Het Bouwbesluit 2012 schrijft aannemers voor dat de plafondhoogte bij nieuwbouwwoningen standaard op 2,6 meter moet liggen.

Dit artikel is partnercontent van DutchHeating.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.