#Uitvoering

Kingspan Unidek vernieuwt producten dakrenovatie

Foto: Sjef Prins - APA Foto

Het verbeteren van de bestaande woningvoorraad voor 2020 is een opgave voor iedere woningcorporatie en vastgoedeigenaar. Op weg naar gemiddeld label B wordt vaak gestart met renovatie van woningen zonder isolatie en met een dakbeschot met enkel tengels. De vernieuwde renovatieproducten Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie van Kingspan Unidek kunnen over dakbeschot en tengels heen geplaatst worden.

Beide producten waren voorheen alleen voor vlak dakbeschot geschikt en kunnen nu veel breder worden toegepast. Ze zijn ook op dakbeschot met tengels of een combinatie van tengels en ribben aan te brengen. Beide waterkerende dampopen elementen hebben nu een aangepast gootdetail dat exact op geschaafde houtmaten past die standaard verkrijgbaar zijn bij de bouwmaterialenhandel.

Unidek Reno Dek

Unidek Reno Dek biedt een eersteklas thermische prestatie en beschikt over een ISSO kwaliteitsverklaring en DUBOkeur. Vervuiling door water achter de goot is met Unidek Reno Dek verleden tijd. Op de afschuifregel is ruimte voor een kunststoffolie voor afwatering over de dakvoet. De nieuwe toebehoren Unidek Afwaterfolie en Unidek Waterdicht tape bieden indien gewenst de oplossing voor waterafvoer in de bestaande goot.

Unidek Reno Dekfolie

De vernieuwde groene folie van Unidek Reno Dekfolie geeft nog meer grip, zodat het element beter beloopbaar is. De zelfborende schroeven en minder bevestigingspunten verkorten de montagetijd en overlast voor de bewoners. Een afschuifregel vangt de afschuifkrachten op, zodat slechts 2 schroeven per onderliggende gording of muurplaat nodig zijn. Dat betekent 30% minder schroeven ten opzichte van standaardoplossingen met 3 tengels.

Hoog thermisch comfort

De producten zijn standaard verkrijgbaar in Rc-waarde 7.0 en 8.0. Beide isolerende dakelementen zijn tevens leverbaar in verschillende maten en inclusief nokafschuining. De hoge Rc-waarde belooft een hoog thermisch comfort voor de bewoner met een lagere energierekening.

Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie zijn van 23 tot en met 25 mei te zien op de Renovatiebeurs in Den Bosch, standnummer 03.C034.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.