#Uitvoering

Klimaatrobuust bouwen van multifunctionele platte daken

In het Bouwwebinar ‘Gebruik het dak’ dat op dinsdag 30 oktober wordt gehouden gaat het over klimaatrobuust bouwen van multifunctionele platte daken. Deelname aan het webinar is gratis.

Het platte dak wordt steeds meer multifunctioneel. Niet alleen omdat we in verstedelijkte gebieden behoefte hebben aan leefruimte, maar ook omdat door de klimaatverandering de stad opwarmt en we capaciteit nodig hebben om bij hevige regen het water te bufferen. Het platte dak van vandaag is allang niet meer zwart. Het is groen voor vegetatie, blauw voor waterretentie, geel voor energieopwekking en rood voor wonen, werken, recreëren of parkeren. Maar aan welke eisen moet zo’n multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood eigenlijk als het gaat om het bergen van water? Hoe zit het met regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er? Het webinar ‘Gebruik het dak’ vindt plaats op dinsdag 30 oktober van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen op uw eigen computer. Er is tijdens het webinar volop gelegenheid om via een chat uw vragen te stellen.

‘Het Rotterdamse Dakenboek’

Voor mensen die live deelnemen is er aan het eind van het webinar de mogelijkheid om een gratis exemplaar van ‘Het Rotterdamse Dakenboek’ aan te vragen. Sprekers bij dit webinar zijn:

  • Bram Legierse, projectmanager bij Jonkers Daktuinen;
  • Nico Hendriks, voorzitter van ECBE, divisie van BDA Dak- en Geveladvies en
  • Jaap Dooper, Business Development Manager bij Zoontjens.

Het webinar wordt gepresenteerd door Marco Groothoff, hoofdredacteur bij Eisma Bouwmedia.

Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan hier. 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.