#Uitvoering

Kookplaatafzuiging kan via kruipruimte

De “T177-160 Ross ventilatieschacht” is een oplossing voor toevoer en afvoer van lucht. (Foto: Tilmar)

Kookplaatafzuiging in keukens is populair, maar hoe zorg je ervoor dat de afzuiging van de kookplaat zo fraai mogelijk naar buiten komt? Tilmar heeft een oplossing via de kruipruimte.

Traditioneel worden de kookluchtjes afgevoerd via een afzuigkap met een uitmonding in het dak of gevel, of motorloos via het ventilatiesysteem. Bij afzuiging in de kookplaat bevindt de afvoer zich onder de keuken. Hierbij wordt de afzuiging vanuit de keuken door de vloer, via de kruipruimte naar buiten gebracht. Als buitenoplossing zijn er twee varianten mogelijk, een oplossing in het maaiveld en een oplossing boven het maaiveld.

Koekoek

De “T175 koekoek” ventilatievoorziening biedt een oplossing voor in het maaiveld. Door de koekoek aan de buitenzijde van de gevel te plaatsen, met de bovenzijde gelijk aan het maaiveld, kan de doorvoer door de gevel voor ventilatie toe- of afvoer onder maaiveld worden aangebracht. De ventilatiedoorvoer mondt aan de buitenzijde uit in de T175 koekoek.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Ventilatieschacht

De “T177-160 Ross ventilatieschacht” is een oplossing voor toevoer en afvoer van lucht. Het halfronde design spreekt zowel architecten als gebouweigenaren aan. De kunststof ventilatieschacht, geeft een zeer goede bescherming tegen regenwater doordat de uitmonding zich ruim boven maaiveld bevindt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.