#Uitvoering

Kozijnlijm ook voor raamverbindingen

Timmerfabrikanten kunnen nu zowel kozijn- als raamverbindingen verlijmen met Kozijnenlijm 0819 SLS van Frencken, ontwikkelaar, producent en verkoper van lijmen voor onder meer de bouwsector.

De Stichting Hout Research (SHR) heeft na vergelijkend onderzoek namelijk geconcludeerd dat raamverbindingen verlijmd met Kozijnenlijm 0819 SLS een hogere momentbelasting kunnen opnemen dan de referentiewaarde. Als standaard gelden hier raamverbindingen met PVAc-lijm. De raamverbindingen verlijmd met Frencken Kozijnenlijm 0819 SLS zijn dus qua sterkte beter dan verbindingen verlijmd met de KOMO gekeurde D4 PVAc-lijmen. Hiermee voldoet de betreffende kozijnenlijm aan de eisen ten behoeve van verbindingen in ramen overeenkomstig BRL 0801 ‘Houten gevelelementen’.

Eén lijmsysteem

Een groot voordeel voor timmerfabrikanten. Zij kunnen nu zowel kozijn- als raamverbindingen verlijmen met één lijmsysteem. Dit voordeel is het grootst bij producenten die werken met lijmrobots.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.