#Uitvoering

Lichtgewicht prefab binnenwandsysteem

Futurowall is een nieuw lichtgewicht prefab binnenwandsysteem van Saint-Gobain Solutions dat de voordelen van Metal Stud en prefab bouwen combineert en eenvoudig kan worden geïntegreerd in (prefab) een- en meergezins nieuwbouwwoningen. 

De leverancier wil met het product inspelen op uitdagingen waar aannemers en afbouwers tegenwoordig mee te maken hebben: zaken als personeelstekort, wetgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen. De werkvoorbereiding gebeurt volledig in BIM, de tekeningen laat Saint-Gobain vervolgens controleren en definitief vaststellen door de aannemer in overleg met zijn afbouwer.

Just-in-time

De wanden worden vooraf in de fabriek op maat gemaakt en just-in-time geleverd op de bouwplaats met de planning van de aannemer als uitgangspunt. De pakketten worden op bokken geleverd, waardoor er minder logistieke bewegingen op de bouwplaats nodig zijn. Ze kunnen al in de ruwbouwfase worden ingehesen, direct op de juiste plek en gereed om te monteren.

Badkamer, meterkast, zolder

Futurowall kan worden gebruikt voor alle wanden, dus ook badkamer, meterkast en zolder. Ook is het mogelijk om (elektrische) installaties in de wanden te integreren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.