#Uitvoering

Lijmpads voor neuslatten en dorpelafdekkers

Ventistone introduceert Kliklijm: lijmpads met extreme en permanente kleefkracht om snel, duurzaam en zonder schade dorpelafdekkers en neuslatten te bevestigen. Het product zorgt voor een optimale ventilatie van kozijnen en dorpels.

Kliklijm is geschikt voor alle soorten neuslatten en dorpels, hout en kunststof. De innovatie van de lijmpads zit volgens de leverancier in de extreme en permanente kleefkracht. Daardoor is extra lijm aanbrengen niet nodig. Wie nog schroeft of nagelt heeft nu alle reden om over te stappen op verlijming, stelt Ventistone. Want Kliklijm werkt snel en duurzaam en scheelt een arbeidsgang. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is verleden tijd.

Getest en gepatenteerd

Het gepatenteerde product is uitgebreid getest op luchtdoorlatendheid, duurzaamheid en weerstand tegen windbelasting. Onderzoek heeft aangetoond dat met Kliklijm wordt voldaan aan de prestatie van de NEN 3576 ‘Beglazing van kozijnen, ramen en deuren – Functionele eisen’. Onderzocht zijn de luchtdoorlatendheid en de weerstand tegen windbelasting (sterkte) op een kozijn met buitenbeglazing. De beproevingsmethoden zijn beschreven in de normen NEN-EN 1026 en NEN-EN 12211. De classificaties zijn overeenkomstig de normen NEN-EN 12207 en NEN-EN 12210.

Sterk en elastisch

De lijmpads worden in het midden van de vet- en stofvrije onderdorpel geplakt en stevig aangedrukt, max. 20 cm van elkaar. Daarna verwijdert men de andere schutvellen waarna de afdeklat erop kan. De lijmpads van Kliklijm zijn per 500 stuks verkrijgbaar in diktes van 3 mm voor verticale en 5 mm voor horizontale delen. De kern bestaat uit kunststof met een omhulsel van lijm. Dat maakt Kliklijm sterk en elastisch.

Steenvezelprofielen

Leverancier Ventistone is uitvinder en leverancier van duurzame steenvezelprofielen die houtrotschade aan kozijnen voorkomen. De profielen houden kozijnen droog en ventileren. Het Ventistone renovatiesysteem voorkomt vervanging van gevelelementen, terugkerende schilderbeurten en steigerkosten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.