#Uitvoering

Loodvervanger met traditionele uitstraling

Hakron, producent en toeleverancier van producten voor beton- en woningbouw, introduceert EASY-lood. Een combinatie van EPDM-folie met een strook 18 ponds bladlood.

EASY-lood is een alternatief voor traditioneel lood in bouwprojecten waarbij een traditionele uitstraling wordt nagestreefd, bij renovatie en bij aanbouw op een bestaande situatie waar al in de gevel lood zichtbaar is. Bij deze toepassingen komen de voordelen van EASY-lood samen; het zichtbare lood gecombineerd met een duurzame EPDM-waterkering.

Loodstroken

De loodstrook – die geen waterkerende functie heeft, maar puur esthetisch is bedoeld – is verlijmd op de EPDM-folie. De loodstroken zijn 150 mm breed en 1250 mm lang. Ze overlappen onderling 100 mm.
Door het beperken van de loodbreedte (gewicht) en het overlappend verlijmen van meerdere stroken, zijn langere rollen EASY-lood mogelijk. EASY-lood wordt geleverd op rollengte 4,7 meter en heeft een breedte van 500 mm. De rollen worden onderling verlijmd met behulp van Hechtkit 2000.

Hoekstukken

Voor binnen- en buiten hoeken zijn voorgevormde EPDM-hoekstukken leverbaar (0,75 dik). Universeel toepasbaar voor alle spouwmaten (tot 220 mm) door de opbouw uit twee delen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.