Praktijkcase
#Uitvoering

Materialen, denkkracht én handjes

In Naarden worden kalkzandstenen van verschillende formaten gemonteerd tot wanden. (Foto: Jan Willem Schouten)

Waar in Naarden tot voor kort een versleten buurthuis stond, verrijst een multifunctioneel zorgcentrum. De aannemer maakt daarbij gebruik van het concept Calduran Caliber. “Alles wordt geregeld en er is maar één aanspreekpunt.”

Voor de bouw van een multifunctioneel gezondheidscentrum schakelt de aannemer Calduran Caliber in. “Calduran Caliber is een kwalitatief hoogstaand kalkzandsteen casco, dat wordt gebouwd zonder zorgen met slechts één contactpartij”, stelt accountmanager Albert Gunnink van Calduran. “Bij Calduran Caliber monteren we dit casco. Het gaat dus om een totaaloplossing voor de cascobouw. In het voortraject denken we mee met de uitgangspunten om faalkosten achteraf te voorkomen. Calduran Caliber neemt werkt uit handen. Wij zorgen voor de bestelling bij diverse leveranciers. Dit scheelt veel tijd en beperkt de factuurstroom. Daarnaast nemen wij de verantwoordelijkheid voor de voortgang van het project en het bouwtempo.”

In Naarden worden kalkzandstenen van verschillende formaten gemonteerd tot wanden. Daarnaast worden lateien geplaatst en kanaalplaatvloeren gelegd. Gunnink: “Daarnaast komt er hier en daar nog wat staal in het gebouw. Ook dit monteren wij. Wij denken vanaf het begin mee om een zo optimaal mogelijk project te kunnen draaien.”

Totaal gaat het om ongeveer 850 m2 kalkzandstenen, 160 meter lateien, 100 m1 breedplaatvloer, 2200 m2 kanaalplaatvloer en 25 ton montagestaal. Op het staal na allemaal door Calduran Caliber geleverd en gemonteerd. Voor de totale bouw van het gebouw gaat de aannemer uit van zo’n dertig weken.

Eén aanspreekpunt

De aannemer ziet voordelen bij het inzetten van Calduran Caliber als concept. “Het voordeel voor ons is dat alles wordt geregeld en dat er maar één aanspreekpunt is. Ook de handjes voor de bouw worden verzorgd. Daarnaast wordt er meegedacht over de montage en materialen. Wij ontwerpen, engineeren en realiseren dagelijks procesmatig gave gebouwen. Onze integrale aanpak wijkt hierbij af van de standaard en kenmerkt zich door een systematische benadering. Partners die deze aanpak begrijpen, zijn bepalend voor het succes. In Naarden vult Caliber deze rol perfect in. Meedenkend aan de voorkant aan een maakbaar ontwerp, en dus geen verrassingen tijdens de uitvoering aan de achterkant. Dit maakt iedereen in de keten blij.”

Het totale pakket

De benodigde betonlateien worden bij Calduran Caliber meegenomen via de Calduran Lateiservice. Deze service wordt samen met de vaste partner Vebo verzorgd. De gespecialiseerde constructeurs van Calduran berekenen en tekenen de lateien. Vebo levert de lateien vervolgens op de bouwplaats aan.

Gunnink: “Om het pakket geheel compleet te maken, regelen we ook de levering van de verschillende hulpmaterialen zoals koppelstrips, spouwankers, lijmmortel en wiggen. Doordat we alles op voorraad hebben staan, kunnen de pakketten gemakkelijk klaar worden gemaakt, zodat alle materialen op de bouwplaats aanwezig zijn.”

Caliber is geschikt voor woningbouwprojecten en utiliteitswerken, zoals kantoorgebouwen en bedrijfspanden. De klant bepaalt zelf hoeveel werk uit handen wordt genomen.

Bekijk hier de video:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Calduran Kalkzandsteen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.