Partnercontent
#Uitvoering

MDF-platen: zeer sterke platen voor een strakke afwerking van interieurs

De afkorting in de term MDF betekent medium density fibreboard. Deze platen zijn opgebouwd uit meerdere lagen sterke houtvezels, die onder grote druk op elkaar zijn gelijmd. De dichtheid van MDF-platen is middelbaar. Dat betekent dus dat ze sterker zijn dan andere platen, maar dat er ook plaatmateriaal is dat nog meer kracht heeft. Maar welke meerwaarde heeft MDF-plaatmateriaal eigenlijk? Wat kun je met dit type bouwmateriaal allemaal doen?

Geen splinters en eenvoudig om te zagen

MDF-platen kunnen perfect gebruikt worden om het interieur van huizen, bedrijven, loodsen of winkels fraai en strak mee af te werken. Een van de grootste voordelen van MDF-plaatmateriaal is namelijk dat dit er stijlvol uitziet en tegelijk niet splintert. Wil je MDF-platen exact op maat gaan verzagen, dan is dit geen probleem. Een mooi eindresultaat is dus, als je natuurlijk voor een goede afwerking zorgt met de goede maten, bij voorbaat al gegarandeerd.

MDF-platen zijn enorm sterk

Een ander prettig kenmerk van MDF-plaatmateriaal is de kracht van deze planken. MDF-platen staan bekend om hun krachtige vezelstructuur en zijn daardoor nauwelijks stuk te krijgen. Niet voor niets geldt MDF-plaatmateriaal als een van de populairste en meest gebruikte materialen onder meubelmakers, bouwvakkers, professionele klussers en doe-het-zelvers. Daarbij is een prettig kenmerk van dit plaatmateriaal dat MDF-plaatmateriaal goed buigzaam is. Ook kun je er met gemak in schroeven, boren en spijkers inslaan, zonder dat het materiaal breekt of scheurt. Bij normale houtsoorten loop je een veel grotere kans dat je het hout beschadigt of kapotmaakt als je erin gaat schroeven of spijkers in gaat slaan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Materiaal met een lange levensduur

Wie kiest voor MDF-platen in de bouw kiest goed. MDF-platen staan er namelijk om bekend dat ze erg slijtvast zijn en dus lang meegaan. Ga jij als zzp’er in de bouw voor een optimaal duurzame aanpak? Dan is MDF-plaatmateriaal een van de beste keuzes die je als professional met oog voor het milieu kunt maken.

Er zijn diverse soorten MDF-platen verkrijgbaar

Wat MDF-planken ten slotte ook populair en geliefd maakt, zijn de grote keuzemogelijkheden die speciaalzaken aanbieden. Of je nu platen zoekt van enkele millimeters dikte, van 9 millimeter, 18 millimeter of nog dikker: met MDF-bouwmaterialen is alles mogelijk. Ook qua kleur is er genoeg keuze. Oriënteer je nu op alle soorten bouwplaten en kies ook voor stijlvol, sterk en duurzaam bouwen!

Dit artikel is partnercontent van Pontmeyer.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.