Partnercontent
#Uitvoering

Met welke materialen kun je een schuur bouwen?

Ben je op het moment een huis aan het bouwen voor een klant? De kans is groot dat diegene er ook een schuur naast de woning wil hebben. Als aannemer kun je aangeven dat je dit ook kunt bouwen voor je klant. Natuurlijk moet hiervoor eerst wel een ontwerp gemaakt worden, terwijl ook bepaald moet worden van welk materiaal de schuur gebouwd moet worden. Onderstaand vind je drie materialen die hier zeker geschikt voor zijn, al hangt het uiteraard van de voorkeur van je klant af. 

Hout

Een houten schuur kan net als duurzame tuinhuisjes van dit materiaal heel lang meegaan als het is gebouwd van geschikt hout van goede kwaliteit en goed wordt onderhouden. Het is een zeer goede isolator dan de meeste van zijn rivaliserende materialen, omdat het de schuur koel houdt in de zomer en warm in de winter. Hout biedt talloze aanpassingsmogelijkheden dan bijvoorbeeld metaal, omdat je unieke kenmerken kunt toevoegen, zoals luifels, koepels, grote vensterbanken om zaden te kweken en opbergdozen voor buiten. Hierdoor is het ook geschikt voor het maken van veranda’s. Bovendien kan hout eenvoudig worden vervangen als een bepaald gedeelte van de schuur na verloop van tijd beschadigd raakt.

Metaal

Metalen schuren kunnen worden gemaakt van staal of aluminium. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan zonder kapot te gaan. Metaal van goede kwaliteit kan barre weersomstandigheden overleven, omdat het bestand is tegen rot, kromtrekken of termietenproblemen. Ze hebben minder onderhoud nodig omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en niet om de paar jaar opnieuw hoeven te worden geverfd, zoals hout. Naast hun duurzaamheid en stevigheid, zijn metalen schuren over het algemeen goedkoper dan hout en geven ze je klant meer schuur voor hun geld. De extra budgetfondsen kunnen worden gebruikt om meer functies aan de schuur toe te voegen, zoals extra deuren, ramen, planken en nog veel meer.

Kunststof

Het type plastic dat gebruikt wordt om schuren te bouwen is anders dan een drinkfles of een boodschappentas. Het is gemaakt van een hoge dichtheid, UV-bestendig plastic dat speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Kunststof schuurtjes worden steeds populairder omdat ze duurzaam zijn en weinig onderhoud vergen in vergelijking met andere schuurmaterialen. In tegenstelling tot metaal zijn kunststof schuren niet gevoelig voor roest en hoeven ze niet te worden afgedicht om het weer op afstand te houden. Ze kunnen daardoor de tand des tijds doorstaan ​​en zullen er lang mooi uit blijven zien.

Dit artikel is partnercontent van Fonteyn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.