#Uitvoering

Modules gestapeld tot appartementencomplex

Kant-en-klare modules die op de bouwlocatie worden gestapeld tot een appartementencomplex, met een zogeheten ‘Smart Box’ als kern. Dura Vermeer heeft met dit concept onder de noemer ‘Blokje Omhoog’ een nieuw product in het houtbouwassortiment. Ontwikkeld als antwoord op de marktvraag naar betaalbaardere en duurzame appartementen.

Met de ruime ervaring vanuit het grondgebonden houtskeletbouwproduct Blokje Om is de vertaalslag gemaakt naar de gestapelde bouw. Door te bouwen met hout kan het bedrijf naar eigen zeggen vaart maken in de grote woonopgave.

Demontabel

Blokje Omhoog kan worden ingezet voor zowel nieuwbouw als vervanging van bestaand vastgoed. De appartementen worden opgebouwd uit een kant-en-klare ‘Smart Box’, bestaande uit een constructief frame met houten wanden en vloeren. Deze slimme module bevat alle techniek die nodig is om het appartement van warmte, water en elektra te voorzien. Rondom worden geprefabriceerde houtskeletbouw wanden en vloeren bevestigd. De appartementen zijn volledig demontabel, waardoor materialen elders hergebruikt kunnen worden.

De modules worden in een nieuwe assemblagefaciliteit in Oldenzaal voorbereid, waardoor productiekosten, ongebruikt materiaal en bouwoverlast tot een minimum worden beperkt. De appartementen zijn hierdoor tot 35% sneller te realiseren dan bij traditionele bouw.

Primeur in Losser

Woningcorporatie Domijn krijgt de primeur in Losser. Daar worden zestien appartementen gebouwd in drie bouwlagen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ieder appartement heeft twee slaapkamers en een balkon, met op de begane grond een berging. De assemblage van de appartementen start naar verwachting medio 2021 zodat na de zomervakantie ‘het stapelen’ op de bouwlocatie kan beginnen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.