#Uitvoering

Multi-grip vermindert kans op rugklachten

René Singels is de winnaar van de Arboprijs FNV Bouw. Die prijs won hij nog net vorig jaar met zijn vinding: de Multi-grip. Hiermee kan rechtopstaand uiteenlopend semi-zwaar bouwmateriaal worden verplaatst, wat de kans op rugklachten sterk vermindert.

Het zijn niet de grote, kapitaalkrachtige fabrikanten die FNV Bouw en medeorganisator Arbouw met de prijs op weg willen helpen. Juist de gewone man van de werkvloer verdient een zetje in de rug. Want, zo vinden FNV Bouw en Arbouw, de beste ideeën komen van inventieve werknemers. De prijs daarentegen is wel groot: tienduizend euro, te besteden aan het verder ontwikkelen en vermarkten van het product.

Ook genomineerd

De overige genomineerden hebben al net zo simpele, maar doeltreffende hulpmiddelen bedacht: naast de Multi-grip maakten een trapje om veilig op een kamer- of vouwsteiger te komen en een materiaalhouder voor ladders kans op de prijs.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.