#Uitvoering

Na-isoleren centraal op Dag van de Isolatie

Op de Dag van de Isolatie – aanstaande vrijdag 3 november – staat het na-isoleren van bestaande panden centraal. Erkende isolatiebedrijven laten zien aan geïnteresseerde particulieren wat na-isoleren inhoudt.

Het idee van de Dag van de Isolatie is om mensen te laten zien welke vormen van isolatie er zijn en hoe die worden aangebracht. Daarvoor isoleren de bedrijven deze hele week op vele plaatsen in Nederland woningen en sportkantines. Geïnteresseerden kunnen daar gaan kijken en zich laten informeren door de vakmensen. Het gaat om spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Op de website zijn de locaties te vinden.

Subsidies voor na-isoleren

De overheid steunt het nemen van maatregelen die leiden tot lager gebruik van fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas. Zij neemt regelmatig stimulerende maatregelen of verstrekt subsidies die het voor burgers aantrekkelijk maken om te isoleren. Welke regelingen er gelden en hoe de kansen zijn daarop een beroep te doen, kan een isolatiespecialist precies vertellen.

VENIN-initiatief

De Dag van de Isolatie is een initiatief van de Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland, de VENIN. Bij deze vereniging zijn ruim dertig bedrijven in het hele land aangesloten. Zij worden regelmatig streng beoordeeld op hun kennis en kunde en hun vakmanschap.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.