#Uitvoering

Nederlands kampioen timmeren en metselen bekend

Robin Berkhout van het ROC Horizon College is de nieuwe Nederlands Kampioen bouwtimmeren. In de RAI in Amsterdam versloeg hij Daan Brinkman van het Deltion College en Rick Segeren van ROC West-Brabant.

De finalisten gingen aan de slag met een gedeelte van een kapconstructie. Voor het maken van deze constructie zijn alle vaardigheden als timmerman nodig. Denk hierbij aan tekeningen lezen, uitslagen maken, exact aftekenen, goed zagen en alles perfect in elkaar monteren.

Metselen

Bij het onderdeel metselen won Erik Hop van het Deltion College in Zwolle de eerste prijs. Maurice Borgelink van het Graafschap College werd tweede, net voor Jay van Erp van ROC de Leijgraaf.

De finalisten gingen als échte metselaars aan de slag. De werkzaamheden voeren ze zelfstandig uit, waarbij ruimtelijk inzicht een noodzakelijke vaardigheid is. Tijdens de finale kregen de deelnemers een muur met bijzonder metselwerk voor de kiezen.

In totaal worden er 57 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd en 10 Skills Talents (vmbo) finales. Door zijn overwinning maakt Berkhout ook kans om Nederland te vertegenwoordigen in het Europees kampioenschap (EuroSkills) of het Wereldkampioenschap (WorldSkills).

Vmbo

Ook op vmbo-niveau werden er prijzen uitgereikt, in teamverband. Zo wonnen de Groninger Grizzlies van het Gomarus College in Groningen de eerste prijs in de categorie Bouwen, Wonen en Interieur. Ze hielden de leerlingen uit de provincies Zeeland en Overijssel achter zich.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.