#Uitvoering

Nieuw opnamesysteem voor oscillerende gereedschappen

Twee van de grootste leveranciers van oscillerende zogenoemde multitools, apparaten waarbij het zaag-, frees-, schuur- of polijstblad snelle korte beweginkjes maakt, hebben samen een nieuw opnamesysteem ontwikkeld.

Het opnamesysteem is de manier waarop het zaag- of freesblad aan de multitool wordt bevestigd. Dat moet zo stevig mogelijk vastklikken en bij gebruik zo min mogelijk trilling geven. Bosch en Fein hebben samen gewerkt aan een nieuw, universeel systeem, dat ze deze maand introduceren. Ze noemen het het Starlock-systeem. Omdat beide fabrikanten grootmachten zijn in oscillerende machines en bovendien de handen ineen geslagen hebben, hopen ze dat ook andere fabrikanten van dit soort machines het Starlock-systeem zullen overnemen. “We zijn ervan overtuigd dat Starlock de nieuwe systeemstandaard op de markt wordt”, aldus Rainer Warnicki, regiomanager voor productontwikkeling bij Fein.

Nieuwe gereedschappen

Vanaf januari 2016 worden de accessoires met het Starlock opnamesysteem onder de merken Bosch en Fein geleverd. Bosch en Fein bieden 3 vermogensklassen; Starlock, Starlock Plus en Starlock Max. Deze vermogensklassen verzekeren, dat alleen het accessoire dat geschikt is voor de machine vastgeklikt kan worden. In de komende maanden zullen Bosch en Fein ook de nieuwe elektrische gereedschappen met Starlock opnamesysteem lanceren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.