#Uitvoering

Nieuw record ‘baksteenstapelen van een brugoverspanning’

Het winnende studententeam.

Het is de nieuwe lichting Bouwkunde-studenten van de TU-Delft gelukt om het record ‘baksteenstapelen van een brugoverspanning’ te verbeteren. Tijdens de jaarlijkse baksteenworkshop werd een brugoverspanning van 1657 mm gemaakt. 79 mm meer dan het oude record.

Het bouwen van een zo groot mogelijke brugoverspanning met 100 bakstenen, zonder hulpmiddelen, is al sinds 2011 vast onderdeel van het introductieweekend van Studievereniging SteeOWee. Net als de baksteenworkshop, georganiseerd en aangeboden door de branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB).

Presentaties

Voorafgaand aan de uitdagende stapelopdracht vinden presentaties plaats door de adviseurs van KNB en gerenommeerde architecten. Met onderwerpen als duurzaam bouwen en de technische-, constructieve en architectonische aspecten van bouwen met baksteen. Op deze wijze maken nieuwe eerstejaarsstudenten jaarlijks kennis met de opleiding Bouwkunde.

30 bouwwerken

Aan de workshop namen meer dan 300 studenten deel. In groepen van 10 personen deden ze een gooi naar een nieuw Nederlands record om binnen 30 minuten de grootste vrije brugoverspanning te bouwen. Resultaat van de strijd waren 30 totaal verschillende bouwwerken, die beoordeeld werden door een vakkundige driekoppige jury.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.