Partnercontent
#Uitvoering

Nieuwbouwwoning stucen: wel of niet doen?

Er ontstaat nog veel verwarring als het aankomt op het stucen van een nieuwbouwwoning. Sommigen zijn ervan overtuigd dat je minimaal 5 jaar moet wachten en anderen zeggen dat je een nieuwbouwwoning prima op kortere termijn kunt voorzien van een stuclaag. Maar welke stelling is nou eigenlijk juist? In dit artikel geven we alle belangrijke informatie die je moet weten.

Uitzakken van een nieuwbouwwoning

Professionele stukadoors zijn er al van op de hoogte, maar voor veel nieuwbouw kopers komt het als een verrassing: het kan wel 5 jaar duren voordat een nieuwbouwwoning helemaal is uitgewerkt. Dit houdt in dat het huis de eerste periode nog zal werken en uitzakt in de fundering. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de wanden van de woning.

Vocht in een nieuwbouwhuis

Hoewel het uitzakken van een woning best indrukwekkend klinkt, is vocht een groter ‘probleem’ als het op stucwerk in een nieuwbouwwoning aankomt. Tijdens de bouw zuigen de betonnen wanden en plafonds zich vaak vol met water. Het zal je dan ook niet verbazen dat het vochtpercentage bij de oplevering erg hoog ligt. Om het vocht te laten verdwijnen, is geduld nodig. Het helpt om de verwarming aan te zetten, maar het is belangrijk om de temperatuur heel geleidelijk op te bouwen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt (minimaal 20 graden), kan het stucen beginnen.

Professioneel en flexibel materiaal

Heb jij als stukadoor een aanvraag gekregen van nieuwbouw eigenaren, maar is de woning pas een paar weken of maanden geleden opgeleverd? Dan hoef je jouw klanten niet teleur te stellen. Tegenwoordig is het materiaal van professionele stukadoors van hoge kwaliteit en een stuk flexibeler. Het stucwerk zal hierdoor veel minder snel scheuren dan vroeger. Geef jouw klanten wel mee dat ze de eerste periode de temperatuur in de woning zo stabiel mogelijk moeten houden.

Soorten stucwerk voor nieuwbouw

Glad stucwerk is de beste keuze voor een nieuwbouwwoning. Mochten er toch kleine scheurtjes ontstaan, dan is dit heel eenvoudig te repareren. Ook een sierpleister techniek of spackspuitwerk is natuurlijk een optie. Het herstel van scheurtjes is hierbij wel iets arbeidsintensiever en dus prijziger voor de klant. Breng de klant hier altijd goed van op de hoogte. Benadruk daarnaast dat voor het beste resultaat een ervaren vakman nodig is en voorkom dat mensen zelf aan de slag gaan zodra ze een scheurtje zien. Wil je als vakman eenvoudig gevonden worden door potentiële klanten uit jouw omgeving? Bijvoorbeeld als stukadoor uit Groningen? Meld je dan aan als stukadoor bij Werkspot.nl. Hier vind je interessante opdrachten zonder verplichtingen of abonnement.

Dit artikel is partnercontent van Werkspot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.