#Uitvoering

Nieuwe BRL voor steenstrips op EPS

Steenstrips op de Primark in Zwolle. Foto: Maurits van Hout/Van der Sanden

De nieuwe BRL 1336 – speciaal voor cementgebonden verlijming van keramische strippen, betonstrippen en natuursteen op een EPS ondergrond – is woensdag gepresenteerd op Building Holland. Deze is door Adnan Bektesevic van Insula Certificatie overhandigd aan Jan Harms, voorzitter van het KGS (Kenniscentrum Gevelisolatie Steenstrips).

Deze Beoordelingsrichtlijn is tot stand gekomen door een technische commissie, geleid door het KGS, met medewerking van Unie Advies, Klipla, Isomo, Brickworld en Vandersanden. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen.

Vandersanden, leverancier van onder meer het E-Board systeem voor gevelisolatie, is het eerste bedrijf dat in aanmerking komt voor een attest van deze BRL. Dankzij deze BRL kan een systeem als E-Board nu ook worden toegepast in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht, die voorheen vanwege een gebrek aan testmethodes dergelijke isolerende gevelsystemen van EPS met cementgebonden verlijming van keramische strippen niet toestonden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.