#Uitvoering

‘Nieuwe generatie’ OSB-plaatmateriaal

Foto: Medite Smartply

Medite Smartply brengt met Smartply Ultima een nieuwe generatie OSB4-plaatmateriaal. Het materiaal wordt vervaardigd zonder toegevoegde formaldehyde en geldt als vochtbestendige OSB4-plaat.

Smartply Ultima leent zich bij uitstek voor veeleisende toepassingen in de prefab- en bouwsector. Met de nieuwe plaat wil Medite Smartply naar eigen zeggen een nieuwe standaard voor OSB creëren. “Vergeleken met andere OSB-oplossingen is Smartply Ultima een sterke, vochtbestendige plaat. Gecombineerd met het feit dat het gehele Smartply-programma wordt vervaardigd zonder toegevoegde formaldehyde maakt dat van deze nieuwe plaat een trendsettend product”, aldus Rebecca Goldsmith, productmanager bij Medite Smartply.

Prefab bouwen

De bouwsector van tegenwoordig zet nadrukkelijk in op sterke, duurzame producten waardoor nieuwe plaatmateriaal-technologie een grotere rol begint te spelen, stelt de leverancier. “Prefab bouwen – ook op grotere schaal – neemt daarnaast een grote vlucht. Daar spelen we op in met plaatmateriaal dat voldoet aan de constructieve eisen die het gevolg zijn van deze trend. Daarbij leent Smartply Ultima zich voor prefab-bouwen en voor toepassingen waarin sterkte en vochtbestendigheid belangrijk zijn.”

Smartply Ultima wordt geproduceerd met behulp van precisie-vezeloriëntatie en een continue, gelijkmatige perstechnologie. Het resultaat is OSB-plaatmateriaal met een zeer gladde en consistente afwerking. Leverbaar in plaatformaten met een maximale breedte van 2,80 m en een maximale lengte van 7,50 m. De maximale dikte bedraagt 40 mm.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.