#Uitvoering

Nieuwe luchtdichte coating op waterbasis

De coating op waterbasis wordt direct op het oppervlak gespoten (foto Rijnbach Textvisual)

Tremco Illbruck presenteert op de Bouwbeurs een nieuwe luchtdichte coating op waterbasis die direct spuitbaar is op het oppervlak. Het membraan is met een dikte van 1 mm al luchtdicht tot 1250 Pa, zo blijkt uit de test bij SKG. Daarmee voldoet deze milieuvriendelijke afdichtingscoating ruimschoots aan de eisen van luchtdichtheid in het Bouwbesluit.

Deze zogeheten LD925 coating is alleen binnen toepasbaar op bouwkundige vloer-wand aansluitingen in de ruwbouwfase. Kenmerkend is dat dit luchtdichte materiaal direct vanuit de spuitlans op het oppervlak kan worden verneveld en met één laag al de luchtdichting garandeert. Kwasten is niet nodig. Het maakt niet uit of de ondergrond vochtig is en de coating hecht op alle materialen. Er hoeft geen primer te worden gebruikt. De coating heeft een garantie van minimaal 10 jaar op luchtdichtheid.

Sneller proces

De verwerking met een spuitlans versnelt het proces van aanbrengen. Er kunnen emmers van 10 liter met de coating worden aangesloten. Dankzij de watergedragen samenstelling zijn de verwerkingsmaterialen relatief makkelijk en milieuvriendelijk te reinigen. Volgens productmanager Marcel Rijf is de LD925 coating heel goed toepasbaar op brede voegen variërend van 3 – 10 mm. “De voeg wordt in eerste instantie afgedekt met een geotex-mat waarna de coating met een dunne nevel wordt aangebracht. Het voordeel is dat de voeg flexibel gevuld kan worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een butyltape.”

Een ander voordeel ten opzichte van tapen is volgens Rijf dat het aanbrengen van de coating veel minder arbeidsintensief is en tijd bespaart.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.